« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
DA?

Bivši zaposlenici Microsofta tuže tvrtku zbog PTSP-a

Dvojica bivših zaposlenika Microsofta podnijela su tužbu protiv tvrtke iz Redmonda zbog neadekvatne psihološke zaštite na radnom mjestu koja im je uzrokovala težak post-traumatski stresni poremećaj

Na poslu se može zaraditi i PTSP?
Na poslu se može zaraditi i PTSP? (Wikipedia)
Više o

Microsoft

,

PTSP

,

tužbe

Dvojac koji tuži Microsoft, Henry Soto i Greg Blauert, radili su u 'Online sigurnosnom timu', odgovornom za informiranje američkog Nacionalnog centra za nestalu i zlostavljanu djecu, oko objavljivanja nezakonitog i uvredljivog sadržaja. Naime, tech tvrtke u SAD-u su zakonski dužne obavljati tu ulogu.

Tužitelji navode da su svakodnevno gledali brutalne fotografije i video materijale zlostavljanja, seksualnih napada i ubojstva djece, što im je uništilo zdravlje jer nisu bili dovoljno upozoreni o opasnostima ili potencijalnim posljedicama na psihu obavljanja posla.

Microsoft je odgovorila na tužbu tvrdeći da uvjetuju psihološku podršku na mjesečnoj osnovi svih zaposlenika u tom odjelu. Dodatno koriste tehnologiju kako bi ublažili 'realizam u slikama " za radnike koji više ne žele raditi taj posao. Također ograničavaju vrijeme zaposlenicima koje provode na pregledu materijala. Sada ostaje samo da se vidi u čiju korist će sud donijeti presudu.

Piše: Sanja Ledinek
13.02.2017. 10:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh