« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
BIH 1995.

Bivši pripadnici HV-a uhićeni zbog ratnih zločina

Na području Varaždina policija je uhitila nekoliko članova 7. Gardijske brigade Hrvatske vojske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

ratni zločini

,

Državno odvjetništvo

,

puma

,

7. gardijska brigada

,

sporazum Tuđman Izetbegović

,

Maestral

Nad sedmoricom bivših pripadnika Hrvatske vojske policija provodi kriminalističku obradu zbog sumnje da su počinili ratni zločin, doznaje se danas u Ravnateljstvu policije i Državnom odvjetništvu RH (DORH).

U policiji i tužiteljstvu nisu željeli ništa reći o identitetu i broju osumnjičenih, no neimenovani izvor blizak predistrazi Hini je potvrdio kako je riječ o sedmorici bivših pripadnika 7. gardijske brigade "Pume" iz Varaždina koje se sumnjiči za ratni zločin, odnosno ubojstvo petorice srpskih vojnika zarobljenih u Mliništima u BiH tijekom akcije "Maestral", u rujnu 1995.

"Nad sedam osoba, bivših pripadnika HV-a u tijeku je kriminalistička obrada koja se provodi na području pet policijskih uprava", kazao je glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, dodavši da je u obradu uključena i Vojna policija i DORH iz kojega su kazali kako je riječ o samostalnoj predistrazi hrvatskog tužiteljstva.

Ne želeći iznositi pojedinosti, glasnogovornica DORH-a Martina Mihordin kazala je kako će za slučaj biti nadležno zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo te da će osumnjičeni, nakon krim obrade, biti privedeni na zagrebački Županijski sud, no nije željela otkriti kada će se to dogoditi.

Borovec je, pak, najavio da će više pojedinosti javnosti priopćiti sutra, po završetku policijske krim obrade. (hina/metro-portal)

19.10.2009. 16:44:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh