« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZLOPORABA POLOŽAJA

Bivši glazbeni menadžer Edvin Softić osumnjičen za kriminalne radnje

Državno odvjetništvo sumnja da je Softić zlouporabom položaja nezakonito pribavio gotovo milijun kuna

(Ranko Suvar / Cropix )
Više o

Edvin Softić

,

gospodarski kriminal

Protiv bivšeg glazbenog menadžera Edvina Softića i još dvoje osumnjičenika zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo zatražilo je sudsku istragu zbog sumnje da su zlouporabom položaja i ovlasti nezakonito pribavili gotovo milijun kuna.

Ne otkrivajući identitet osumnjičenih na stranicama državnog odvjetništva danas je objavljeno da se osumnjičene tereti za gospodarski kriminal, zbog čega je protiv njih zagrebačkom Županijskom sudu podnesen istražni zahtjev.

Od izvora bliskog pravosuđu doznaje se da se za zlouporabe sumnjiče 54-godišnji bivši glazbeni menadžer Edvin Softić te 35-godišnjakinja, a za poticanje na zlouporabe 45-godišnjak.

Državno odvjetništvo sumnja da je Softić bez pravne osnove jedno medijsko trgovačko društvo uputio da umjesto njegovoj tvrtki 995 tisuća kuna plati tvrtki u kojoj je direktorica bila osumnjičena 35-godišnjakinja.

Nakon što je novac isplaćen dio iznosa, 427 tisuća kuna isplaćen je Softiću dok je drugi dio, na poticaj 45-godišnjaka, u protuvrijednosti od 78.000 eura uplaćen jednoj tvrtki u Bosni i Hercegovini, gdje ga je ta osoba i podigla. Sve se to, tvrde u tužiteljstvu događalo od kolovoza do prosinca 2007. (hina/metro-portal)

03.03.2010. 18:05:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh