« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina
PELUD PRIJETI ALERGIČARIMA

Biometeorološka prognoza za 28. - 30. svibnja

U subotu će meteoropati patiti od umora i glavobolja, ali u nedjelju će već biti puno bolje

Fotografija vijesti
Više o

biometeorološka prognoza

U većem će dijelu Hrvatske u subotu biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne, no već se u nedjelju očekuje poboljšanje, pa bi u ponedjeljak i utorak povoljne biometeorološke prilike trebale imati pozitivan utjecaj na većinu ljudi, ističe se prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda za razdoblje od 28. do 30. svibnja.

U subotu, 28. svibnja, u većem dijelu Hrvatske biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne. Kod meteoropata se može javiti umor, razdražljivost i glavolja. Mogući su bolovi na mjestima s ranijim ozljedama. Tegobe uzrokovane vremenom mogli bi imati reumatičari, astmatičari i bolesnici koji imaju problema s tlakom. Nepovoljan će utjecaj vremena biti jače izražen u istočnoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu.

U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na području sjevernog Jadrana koncentracija peluda trava i korova biti će visoka. Preporuča se dodatan oprez.

U nedjelju, 29. svibnja, biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne. Mnogi će ljudi osjetiti poboljšanje općeg stanja. Tegobe uzrokovane vremenom moguće su samo kod izuzetno osjetljivih ljudi.

U unutrašnjosti zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na sjevernom Jadranu koncentracija peluda trava i korova biti će visoka. Preporuča se oprez osobama osjetljivim na tu pelud.

U ponedjeljak, 30. svibnja, povoljne biometeorološke prilike će nakon mirnog sna imati pozitivan utjecaj na većinu ljudi. Očekuje se dobro raspoloženje i primjerena radna koncentracija.

U kontinentalnom dijelu zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka. Na području sjevernog Jadrana koncentracija peluda trava i korova biti će visoka. Preporuča se dodatan oprez.

U utorak, 31. svibnja, nastavlja se razdoblje povoljnih biometeoroloških prilika. Ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

U unutrašnjosti zemlje koncentracija peluda trava bit će visoka, a na sjevernom Jadranu bit će visoka koncentracija peluda trava i korova. Preporuča se oprez osobama osjetljivim na tu pelud,

Biometeorološku prognozu izrađuje Državni hidrometeorološki zavod u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar". Peludnu prognozu izrađuje Zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar", Laboratorij za aerobiologiju u suradnji sa županijskim zavodima za javno zdravstvo.

27.05.2011. 12:54:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh