« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
RAZMJERNO POVOLJNO

Biometeorološka prognoza od 4. do 7. rujna

Meteoropati će se osjećati dobro do utorka kada dolaze razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

biometeorološki uvjeti

,

biometeorološka prognoza

U subotu, 4. rujna, biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne pa će se većina ljudi osjećati dobro, a manje tegobe uzrokovane vremenom mogu se javiti samo kod izuzetno osjetljivih ljudi, navodi Državni hidrometeorološki zavod u Biometeorološkoj prognozi za Hrvatsku od 4. do 7. rujna.

Koncentracija peludi korova bit će visokih, a na nekim područjima kontinentalne Hrvatske i vrlo visokih vrijednosti s dominacijom peludi ambrozije.

U nedjelju, 5. rujna, biometeorološke će prilike u kontinentalnom dijelu Hrvatske biti razmjerno povoljne uz mogućnost javljanja manjih tegoba kod osjetljivijih meteoropata. Na Jadranu se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom. Pelud korova bit će visokih vrijednosti u kontinentalnom dijelu zemlje, s dominacijom peludi ambrozije, pa se savjetuje oprez alergičnim osobama.

U ponedjeljak, 6. rujna, biometeorološke će prilike biti razmjerno povoljne. Tijekom dana se kod meteoropata može javiti glavobolja i umor, a manje tegobe mogli bi osjećati i kronični bolesnici. Koncentracija peludi korova bit će visokih, a na nekim područjima kontinentalne Hrvatske i vrlo visokih vrijednosti s dominacijom peludi ambrozije.

U utorak, 7. rujna, biometeorološke će prilike biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, glavobolju i razdražljivost a tegobe uzrokovane vremenom imat će i kronični bolesnici. Koncentracija peludi korova bit će visokih, a na nekim područjima kontinentalne Hrvatske i vrlo visokih vrijednosti s dominacijom peludi ambrozije.(hina/metro-portal)

03.09.2010. 11:15:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh