« Zdravlje
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEPOVOLJNO

Biometeorološka prognoza od 1. do 4. svibnja

Od subote bi meteoropati mogli osjećati pojačani umor i razdražljivost, a koncentracija peludi drveća bit će visoka u većem dijelu zemlje

(Shutterstock)
Više o

vrijeme

,

pelud

,

biometeorološka prognoza

,

meteoropati

,

DHMZ

,

vremenske prilike

U čitavoj će Hrvatskoj od 1. do 4. svibnja biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne, uz visoku razinu peludi drveća, priopćio je danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

U subotu, 1. svibnja meteoropati bi stoga mogli osjećati pojačani umor, razdražljivost i manjak energije, a u noći na nedjelju mogu se javiti poteškoće sa snom. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će izraženije. Zbog vrlo toplog vremena potrebno je prilagoditi odjeću i aktivnosti.

U većini zemlje koncentracija peludi drveća bit će visoka, a u istočnoj Hrvatskoj umjerena. Pelud trava bit će niska u većini Hrvatske. Koncentracija peludi korova crkvine bit će visoka na Jadranu.

Nepovoljne biometeorološke prilike u nedjelju, 2. svibnja će uzrokovati glavobolju, razdražljivost i nesanicu te pojačane tegobe kod kroničnih bolesnika. Nepovoljan vremenski utjecaj bit će nešto slabije izražen u unutrašnjosti Hrvatske.

U središnjoj Hrvatskoj i na Jadranu koncentracija peludi drveća bit će visoka, a u istočnoj Hrvatskoj umjerena. Visoka koncentracija peludi korova crkvine bit će na Jadranu. Pelud trava bit će niska u većini Hrvatske.

Biometeorološke će prilike i u ponedjeljak, 3. svibnja biti nepovoljne zbog čega se kod meteoropata i kroničnih bolesnika može javiti razdražljivost, glavobolja i manjak energije.

Koncentracija peludi drveća bit će visoka u većini zemlje, osim u istočnoj Hrvatskoj gdje će biti umjerena. Na Jadranu će biti visoka koncentracija peludi korova crkvine. Pelud trava bit će niska u većini Hrvatske.

U utorak, 4. svibnja nastavlja se razdoblje nepovoljnih biometeoroloških prilika. Kod meteoropata se mogu javiti umor, razdražljivost i manjak koncentracije. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici biti će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem.

U središnjoj Hrvatskoj i na Jadranu koncentracija peludi drveća bit će visoka, a u istočnoj Hrvatskoj umjerena. Visoka koncentracija peludi korova crkvine bit će na Jadranu. Pelud trava bit će niska u većini Hrvatske. (hina/metro-portal)

30.04.2010. 11:41:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh