« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
BIJELA KUĆA

Bin Ladenova žena ipak nije ubijena u akciji

Bijela Kuća je povukla izjave savjetnika američkog predsjednika Johna Brennana da je u akciju u Abotabadu ubijena i supruga Osame bin Ladena i da je bila korištena kao živi štit

Fotografija vijesti
Više o

Osama bin Laden

,

Bijela kuća

,

smrt

,

žena

Bin Ladenova supruga u napadu je ranjena, a smrtno je stradala druga ženska osoba koja se nalazila u kući, izjavio je neimenovani dužnosnik Bijele kuće, ispravljajući tako raniju Brennanovu izjavu. John Brennan je na konferenciji za novinare u ponedjeljak u Bijeloj kući rekao da je "žena poslužila Bin Ladenu kao ljudski štit"

"Po onome što sam shvatio, kada je bin Laden napadnut, ona se nalazila na mjestu koje upućuje da je bila upotrijebljena kao ljudski štit", rekao je Brennan i dodao da se ne zna jesu li je bin Laden ili njegov sin tamo smjetili, ili se sama tamo dobrovoljno postavila. Američki dužnosnici nisu objavili gdje se sada nalazi Bin Ladenova žena.

Bijela kuća je u ponedjeljak također objavila da ima fotografije mrtvog Bin Ladena, ali da još nije odlučeno hoće li one biti objavljene. "Možda ćemo ih objaviti kako bi uklonili bilo čiju sumnju je li on stvarno ubijen", rekao je Brennan. Neki od članova američkog Kongresa već su zatražili da se fotografije objave, ali takva odluka još nije donijeta.

 

03.05.2011. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh