« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
SUPER!

Biljke koje osvježavaju zrak

U zimskim je danima zrak u stanovima i uredima obično težak i suh, pa je dobro imati biljke koje će ga pročistiti

Uredske biljke su korisne
Uredske biljke su korisne (Shutterstock)
Više o

uređenje stana

,

biljke

,

kućne biljke

,

uredske biljke

,

bršljan

,

dracena

,

fikus

,

filodendron

,

sanseverija

Grijanje, pušenje i kuhanje su kombinacija koja u zimsko doba otežava disanje u stanovima, koji se zbog hladnoća rijetko provjetravaju i zrak je ustajao, težak i suh.

Kako bi riješili taj problem, bilo u stanu ili u uredu, dovoljno je nabaviti nekoliko ukrasnih biljaka koje će pročistiti i osvježiti zrak.

Potreba za biljkama tog tipa je zapravo velika, jer će one apsorbirati štetne tvari iz zraka i na taj nas način zaštititi. Recimo, benzen je otrovna tvar koje ima gdje god želite - u odjeći i metalnim predmetima, duhanskom dimu, bojama, plastici ...

Prevelika koncentracija benzena izazvat će glavobolje, mučnine, vrtoglavice pa čak i anemiju, bolesti srca i respiratorne bolesti. Kako bi ga uklonili iz zraka oko sebe, nabavite ukrasni bršljan, krizanteme, gerbere ili dracenu.

Uz benzen, u zatvorenim prostorima ima i formaldehida iz deterdženata ili duhanskog dima, a on uzrokuje gušenje, iritaciju sluznice i astmu. Za uklanjanje iz zraka najbolje su sanseverija, dracena, fikus i filodendron. 

25.01.2013. 11:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh