« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
SAVJETI :)

Biljke koje morate imati u svom domu

Iako se vlage možemo riješiti redovitim pročišćavanjem prostorije te ovlaživačem zraka, i biljke su te koje nam mogu pomoći da spriječimo dodatno nakupljanje vlage

Bršljan - koristan i lijep
Bršljan - koristan i lijep (Arhiva)
Više o

biljke

,

ukrasne biljke

,

limun

,

bršljan

,

spatifilum

,

uklanjanje vlage

,

mirta

Biljke u domu treba pozorno birati kako bi napravile sve što želimo od njih, a kako je vlaga jedan od većih problema, evo četiri biljke koje će nam pomoći u sprječavanju dodatnog nakupljanja vlage.

Bršljan - može se uzgajati na različite načine, pa tako i kao dekorativna sobna biljka. Osim što će dati posebni izgled vašem domu, ujedno će ga štititi od vlage. Naime, bršljan djeluje kao prirodni pročišćivač te upija vlagu koja se skuplja na zidovima te u zraku. Što se tiče uzgoja, nije previše zahtjevan ni kompliciran. Najbolje će uspijevati na sjenovitim mjestima u prostoriji, najbolje ga je staviti u kut sobe.

Mirta - nije nimalo zahtjevna za uzgoj, a najbolje će uspijevati na svijetlom mjestu u domu. Osim dovoljne količine svjetla, ovoj biljci potrebno je i dovoljno vode, pogotovo u ljetnim danima. S obzirom na to što bolje uspijeva vani, s vremena na vrijeme dobro je iznijeti je iz sobe i držati neko vrijeme na balkonu ili u vrtu. Mirta je poznata po tome što uklanja višak vlage iz prostorije u kojoj se uzgaja, a usput ubija i štetne mikrobe.

Spatifilum - sobna biljka koja učinkovito pomaže pri uklanjanju vlage iz prostorije, a također je vrlo jednostavna za uzgoj. Zahvaljujući svom djelovanju, poznata je kao jedna od najboljih prirodnih pročišćivača zraka. Kao što smo već spomenuli, spatifilum nije zahtjevan za uzgoj, odlično će uspijevati u gotovo svim uvjetima. Jedino o čemu je potrebno voditi računa kad je riječ o uzgoju spatifiluma jest redovito zalijevanje. Zemlja u kojoj raste ova sobna biljka nikad ne bi smjela ostati suha.

Stablo limuna - savršeno djeluje protiv viška vlage u prostoriji, i to zahvaljujući posebnoj aromi koju šire njegovi plodovi. Možete ga bez problema držati u zatvorenom prostoru, a najbolje će uspijevati na svijetlom mjestu. Izbjegavajte direktno sunce, a važno je i da ga redovito zalijevate kako zemlja u kojoj raste nikad ne bi ostala potpuno suha.

12.07.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh