« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
O ŽDRIJEBU

Bilić: Dobro smo prošli, ali respektiramo sve momčadi

Hrvatska će na EP-u 2012. u Poljskoj igrati u skupini F s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Slaven Bilić

,

Euro 2012.

,

skupina F

Zadovoljni smo ždrijebom skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2012 jer smo mogli proći i puno, puno gore, kazao je nakon ždrijeba u Varšavi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić.

Hrvatska će na Europskom nogometnom prvenstvu, koje će se 2012. godine održati u Poljskoj i Ukrajini, igrati u skupini F s Grčkom, Izraelom, Latvijom, Gruzijom i Maltom.

"U našoj skupini su Izrael i Malta, dvije reprezentacije koje dobro poznajemo, a igrali smo, doduše davno, i s Latvijcima i Grcima. Mogli smo dobiti i težu skupinu, iako respektiramo sve momčadi, te sam uvjeren da imamo kvalitetu i samopouzdanje da se plasiramo na EURO", kazao je Bilić, koji je kao najtežu prepreku označio Grčku.

"Grčka ne igra atraktivan nogomet, sve je podređeno rezultatu, no imaju sjajnog trenera i plasirali su se na SP izbacivši Ukrajinu, koja je bila ispred nas. Izrael smo u kvalifikacijama pobijedili dvaput, a porazili smo ih u Tel Avivu čime se ne može pohvaliti gotovo nitko. Izrael je neugodan protivnik, kao i Latvija, koja je zanimljivo u prošlim kvalifikacijama za SP bila u skupini s Grčkom i Izraelom i skoro su prošli dalje. Malta jest autsajder, ali se svi sjećamo kako smo u jednom ciklusu igrali samo 1:1 protiv njih u La Valetti. Gruzija je jedini protivnik s kojim se dosad nismo sastajali, ali ne sumnjamo da su kvalitetna reprezentacija. Dobra je stvar što neće biti dalekih putovanja kao što je to bio slučaj u prošlim kvalifikacijama", kazao je Bilić, koji je dodao kako će najvažnije biti da hrvatski igrači zdravi, te imau primjerenu minutažu u svojim klubovima. (hina/metro-portal)

07.02.2010. 17:30:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh