« Fun
objavljeno prije 12 godina
REKORD

Bild u Guinnessovoj knjizi rekorda za 60. godišnjicu

Uprava i uredništvo željeli su proslaviti obljetnicu na drukčiji način, pa je odlučeno da se 41 milijun primjeraka posebnog izdanja lista besplatno podijeli čitateljima

Bild je ušao u Guinnessa
Bild je ušao u Guinnessa (Arhiva)
Više o

Bild

,

Guinnessova knjiga rekorda

Njemački Bild, najčitanija dnevna novina u Europi, ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda po broju distribuiranih primjeraka, a riječ je o 41 milijun primjeraka lista podijeljenih besplatno u povodu obilježavanja 60. godišnjice postojanja lista, objavio je list u subotu.

Uprava i uredništvo željeli su proslaviti obljetnicu na drukčiji način, pa je odlučeno da se 41 milijun primjeraka posebnog izdanja lista besplatno podijeli čitateljima. Kad bi se svi primjerci poslagali jedan na drugi dosegnuli bi visinu od 150 km, ističe list u svom uobičajenom dnevnom izdanju.

Ovaj "performans" će Bildu priskrbiti svjetski rekord kada je o riječ o najvećoj tiraži posebnog besplatnog izdanja jedne dnevne novine.

S oko tri milijuna primjeraka, koliko ih se dnevno proda i oko 12 milijuna čitatelja, Bild je jedan od najutjecajnijih listova na svijetu. Bild se prodaje za 0,70 centa po primjerku i gotovo isključivo na kioscima. Prvi broj izašao je 24. lipnja 1952.

23.06.2012. 16:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh