« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ČEKA SE SUSJEDE

BiH još nije odlučila o izručenju Bojana Gudurića

Još uvijek čekamo odluku Suda BH vezano uz zahtjev za izručenje koji je uputila Srbija, poručeno je iz ministarstva pravosuđa BiH

Bojan Gudurić
Bojan Gudurić (Interpol)
Više o

BiH

,

izručenje

,

Bojan Gudurić

Ministarstvo pravosuđa BiH još nije donijelo odluku o mogućem izručenju Bojana Gudurića, osumnjičenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, jer se od Suda BiH i dalje očekuje očitovanje o zahtjevu za izručenjem što ga je uputila Srbija, izjavio je u ponedjeljak za Hinu pomoćnik ministra pravosuđa BiH Nikola Sladoje.

"Još uvijek čekamo odluku Suda BH vezano uz zahtjev za izručenje koji je uputila Srbija", objasnio je Sladoje. Dodao je kako nema zapreke da ministar pravosuđa BiH Bariša Čolak potpiše rješenje o Gudurićevu izručenja isti dan kada iz Suda BiH o tome pristigne potrebna dokumentacija.

Sud BiH prošli je tjedan utvrdio kako postoji zakonska osnova da se Gudurića izruči Hrvatskoj koja ga traži zbog sumnje da je sudjelovao u atentatu na novinara i suvlasnika "Nacionala" Ivu Pukanića i njegova suradnika Niku Franjića. Srbijansko pravosuđe, međutim, također traži Gudurića zbog sudjelovanja u pljačkama u proteklih nekoliko godina.

Bojan Gudurić nakon skrivanja koje trajalo gotovo godinu i pol 1. veljače predao se policiji u Banjoj Luci. On i njegov odvjetnik nakon toga su potvrdili kako žele suočavanje s optužbama za sudjelovanje u ubojstvu vlasnika Nacionala te da žele Gudurićevo izručenje Hrvatskoj. Konačnu odluku o tome kome će Gudurić biti izručen, prema zakonima BH, donosi ministar pravosuđa te zemlje. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 15:35:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh