« Život
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BOŽJI POGLED

Biblijski prizori s Google Eartha

Australski umjetnik prikazao je kako bi iz svemira izgledale ključne scene iz Biblije, poput Isusovog raspeća i razdvajanja Crvenog mora

Mojsije razdvaja Crveno more
Više o

Biblija

,

Google Earth

,

Materplan Crome

,

Alan John Miller

,

reprezentacija Hrvatska

U seriji takvih prizora po imenu "Božji pogled" možemo vidjeti i Noinu arku te Rajski vrt. James Dive proveo je više od tri mjeseca tražeći Biblijske lokacije na Google Earthu. 31-godišnji umjetnik uz Sydneya, zatim je kompjuterskim putem kombinirao te lokacije s trodimenzionalnim elementima iz religijskih tekstova.

"Želio sam pomoću tehnologije vizualizirati Biblijske događaje, ali na način da izgledaju dramatično stvarno. S obzirom da ja satelitska fotografija vrlo uvjerljiva metoda, odlučio sam se poigrati s tom realnošću."

"Google Earth odlično je istraživačko oruđe. Morao sam pronaći geografske lokacije tih scena, međutim to nije bilo tako lako, pa su radovi na neki način Frankenstein, sklopljeni od različitih satelitskih snimki. Npr. scena s Mojsijem koristi dijelove Nijagarinih slapova, pustinja i Crvenog mora. Zanimljivo je napomenuti kako je Rajski vrt iz Belgije", objašnjava Dive.

16.07.2010. 20:33:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh