« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ŠETALIŠTE SLAVNIH

Beznandno bolesni Dennis Hopper dobio hollywoodsku zvijezdu

Pojavljivanje teško bolesnog Hoppera na dodjeli hollywoodske zvijezde liječnik je odobrio zbog pozitivnog doživljaja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

rak prostate

,

šetalište slavnih

,

Dennis Hopper

,

hollywood zvijezda

Terminalno bolesni američki glumac i redatelj Dennis Hopper u petak je dobio 2403. zvijezdu na "Šetalištu slavnih" u Hollywoodu.

Hopper (73), koji je prošle jeseni objavio da se bori s rakom prostate, pojavio se dobro raspoložen na svečanosti na Hollywood Boulevardu, no na pozornicu se popeo uz pomoć prijatelja Jacka Nicholsona i Vigga Mortensena, izvijestile su američke TV mreže. Glumac je upadljivo izgubio na težini. Po navodima njegovog liječnika, ima manje od 45 kilograma, a nosio je i zavoje na ruci i čelu, pa su posljedice bolesti bile i više nego uočljive.

"Svi ovdje koje sam danas pozvao, a očito i neki koje nisam, nevjerojatno su obogatili moj život", rekao je Hopper primajući zvijezdu. "Oni su mi pokazali život koji nikada nisam vidio, kao dječak sa farme u Dodge Cityu, u Kansasu", dodao je. Na 30-minutnoj svečanosti, stotine obožavatelja okupilo se iza metalnih ograda, fotografirajući i pozdravljajući slavljenika.

Hopper je karijeru počeo 1955. ulogom u "Buntovniku bez razloga" uz Jamesa Deana, a proslavio se 1969. režijom, scenarijem i ulogom u filmu "Goli u sedlu".

O njegovu radu govorio je glumac Viggo Mortensen, s kojim je snimio dva filma, te filmski producent Mark Canton. Osim njegova partner iz "Golih u sedlu" Jacka Nicholsona, svečanosti je nazočio i redatelj "Plavog baršuna" David Lynch u kojem je Hopper glumio glavnog negativca. Među članovima obitelji na svečanosti, bila je i njegova sedmogodišnja kćer Galen. "Sve vas volim i jedino vam želim zahvaliti. To je sve što mogu učiniti", rekao je Hopper.

Hopper je postao tema američkih tabloida, koji se prodaju u samoposluživanjima odvojeno od ozbiljnog tiska, kada je u siječnju podnio zahtjev za razvod nakon 14 godina braka. Uslijedila je ogorčena brakorazvodna parnica između njega i supruge Victorie, koja tvrdi da je želi isključiti iz nasljedstva.

Dvoje supružnika, pred sudom je postiglo dogovor da se ne približavaju jedno drugom bliže od tri metra sve dok traje parnica. Hopperov odvjetnik zatražio je od suda da njegovog branjenika poštedi napornog protuispitivanja suprotne strane, pozivajući se na mišljenje liječnika. Pojavljivanje teško bolesnog Hoppera na dodjeli hollywoodske zvijezde liječnik je odobrio zbog pozitivnog doživljaja. (hina/metro-portal)

27.03.2010. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh