« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
DUGOVANJA

Bez milosti: ZAMP blokirao račune šest lokalnih televizija

U svrhu osiguranja plaćanja ugovorene mjesečne naknade, aktivirane su zadužnice Kanala Ri, NET-a, čakovečkog Srce TV-a, TV Dalmacije, TV Šibenika i zadarskog Vox TV-a

Fotografija vijesti
Više o

autorska prava

,

HDS

,

ZAMP

Zbog nepodmirenih dugovanja šest lokalnih televizijskih postaja prema Hrvatskom društvu skladatelja, služba zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP) blokirala je njihove račune, prenosi Hina.

U svrhu osiguranja plaćanja ugovorene mjesečne naknade, aktivirane su zadužnice Kanala Ri, NET-a, čakovečkog Srce TV-a, TV Dalmacije, TV Šibenika i zadarskog Vox TV-a, a u ZAMP-u ističu da su im neke od tih postaja dužne i više od dvanaest mjeseci.

Ističu da su sredstva osiguranja plaćanja aktivirali tek nakon niza pismenih i telefonskih opominjanja dužnika, te naglašavaju kako su svim televizijskim postajama, koje posluju s teškoćama, a koje su zatražile obročnu otplatu dugovanja, bez iznimke to i omogućili.

Navode i kako su na krajnju mjeru naplate duga bili prisiljeni radi ravnopravnog tretiranja svih korisnika na tržištu, odnosno ostalih 15 postaja koje naknadu plaćaju.

Naknade koje televizijske postaje trebaju plaćati za korištenje glazbenih djela u svojem programu za sva prava na glazbi (za autore koje zastupa Hrvatsko društvo skladatelja, izvođače koje zastupa HUZIP i proizvođače fonograma koje zastupa ZAPRAF), sporazumno su ugovorene s Nacionalnom udrugom televizija te iznose četiri posto od prijavljenog bruto prihoda postaje, kaže se u priopćenju.

HDS ZAMP stručna je služba koja, temeljem ovlaštenje Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo i sukladno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima, obavlja djelatnost ostvarivanja i zaštite autorskih glazbenih prava za oko 300 redovnih i 5000 pridruženih članova te više od dva milijuna inozemnih autora.

29.05.2012. 21:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh