« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
EU FONDOVI

Bespovratne potpore za izlaganje na međunarodnim sajmovima

S obzirom na dosadašnje trajanje navedenog Poziva, Država je ovaj put izbjegla fenomen „najbržeg prsta" te osigurala dovoljno sredstava za sve zainteresirane prijavitelje

Lova je spremna...
Lova je spremna... (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

potpore

,

međunarodni sajmovi

„Internacionalizacija" (Sajmovi) traje i dalje. Ukupna vrijednost raspoloživih sredstava iznosi 134 milijuna kuna što je posljedica strateškog opredjeljenja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta da se dodatno potaknu tvrtke u svojim nastojanjima izlaska na strana tržišta i jačanju izvoza.

S obzirom na dosadašnje trajanje navedenog Poziva, Država je ovaj put izbjegla fenomen „najbržeg prsta" te osigurala dovoljno sredstava za sve zainteresirane prijavitelje.

Međutim, na osnovu broja dosad predanih projektnih prijava i razine dodijeljene potpore (cca 430.000 kuna po korisniku), ovim putem skrećemo pozornost svim zainteresiranim prijaviteljima da sa prijavama treba požuriti.

Prihvatljivi prijavitelji

Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe koje su mikro, mali ili srednji poduzetnici (do 249 zaposlenih), registrirani za obavljanje gospodarske djelatnosti najkasnije u prošloj godini. Također, u 2018. godini ne smiju imati iskazan gubitak te moraju imati najmanje jednog zaposlenog na temelju sati rada.

 Visina i intenzitet potpore
Najniža vrijednost potpore koja se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi  100.000 kuna, dok je najviša vrijednost potpore 1.000.000 kuna. Intenzitet potpore ovisi o veličini poduzeća - za mikro i malo poduzeće intenzitet je do 85% prihvatljivih troškova dok je za srednje poduzeće do 65% prihvatljivih troškova. 

Ulaganja koja su dozvoljena

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u sklopu ovog natječaja moraju biti potrebne za prezentiranje poslovanja poduzetnika na inozemnim tržištima kroz sudjelovanje na međunarodnim sajmovima i istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na nova tržišta izvan RH.

Prihvatljivi troškovi
U okviru sudjelovanja na sajmu prihvatljivi su troškovi izložbenog prostora na sajmu (kotizacija za nastup, najam izložbenog prostora i opreme, upis u katalog izlagača), troškovi upravljanja izložbenim prostorom (putni troškovi, troškovi smještaja i dnevnica), troškovi izrade promotivnog materijala (grafički dizajn, prijevod, lektoriranje i tisak); te troškovi istraživanja inozemnog tržišta za izradu analize tržišta, izradu strategije izvoza i izradu analize potencijalnih poslovnih partnera.

Prijave traju do 29. lipnja 2020. godine ili do iskorištenja sredstava. Osigurajte svoj nastup na međunarodnom tržištu!

Više o natječaju možete pronaći ovdje ili nas možete kontaktirati na brojeve +385 1 5806 307 i +385 1 5806 308.

20.09.2019. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh