« Hrvatska
objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana
HVALEVRIJEDNO

Besplatno, svježe voće i povrće školarcima

Već petu godinu za redom provodi se projekt „Kaufland škola ViP“ koji ove školske godine obuhvaća i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje

Ovo je hvalevrijedna ideja
Ovo je hvalevrijedna ideja (Arhiva)
Više o

Kaufland

,

besplatno voće

,

besplatno povrće

Društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća pokrenut je još 2017. godine s ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece, a ove godine projekt je podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Osim toga u Kauflandu su, već tradicionalno, obilježili prvi dan škole i svakom svom zaposleniku koji je roditelj djeteta koje kreće u prvi razred osnovne škole osigurali slobodan dan.

Zahvaljujući projektu Kaufland škola voća i povrća već petu godinu za redom Kaufland djeci u osnovnim školama donira svježe voće i povrće svaki tjedan tijekom čitave školske godine. Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj, kao i svake godine, odabrana je po jedna partnerska škola. Čak 42 javne osnovne škole tako će tijekom čitave školske godine svakog tjedna besplatno dobivati svježe voće i povrće. Ove su godine, uz spomenute 42 javne osnovne škole, u projekt uključene i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje.

Jedna od osnovnoškolskih ustanova s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koja će ove godine primati besplatno svježe voće i povrće svaki tjedan je i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice. „Zdrava prehrana naših učenika nam je zbilja važna i trudimo se unaprijediti školsku prehranu svake godine. Rado smo se prijavili na natjecanje Kauflanda i snimili video jer je nagrada bila i više nego primamljiva - besplatno i svježe voće i povrće za sve učenike tijekom cijele školske godine!", kazala je ravnateljica Radmila Popović povodom preuzimanja prve ovogodišnje zdrave donacije.

I ove godine stavljamo naglasak na zdravu prehranu koja je toliko važna za razvoj i zdravlje djece. Stoga im omogućujemo pristup svježoj dozi vitamina, svakog tjedna, kroz cijelu godinu. Zdravlje djece je u fokusu gotovo svih društveno odgovornih projekata koje radimo u Kauflandu, ali ovaj je zasigurno jedan od projekata koji ima daleko najznačajniji učinak", pojasnila je Marija Franić, voditeljica Korporativnih komunikacija u Kauflandu.

Popis ovogodišnjih Kaufland škola voća i povrća, kao i ostali detalji o projektu, nalaze se na www.kaufland.hr/skolavip.

07.09.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh