« Hrvatska
objavljeno prije 3 godine
JAVITE SE

Besplatni mamografski pregledi u sklopu kampanje #BudiNARCISa

Znanstveno je dokazano da redoviti mamografski pregledi svake jedne do dvije godine mogu prevenirati 17 % svih smrti od raka dojke kod žena u dobi od 40 do 49 godina te 30 % smrti kod žena starijih od 50 godina

Javite se na vrijeme
Javite se na vrijeme (Arhiva)
Više o

Mamografski pregled

,

#BudiNARCISa

Pozivamo vas na predstavljanje kampanje #BudiNARCISa u organizaciji Grada Zagreba i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar" kojom se obilježava Dan narcisa, Nacionalni dan borbe protiv raka dojke.

Podjela narcisa s informativnim brojem za besplatne mamografske preglede održat će se u dječjem parku, koji će se uoči Dana narcisa prigodno ukrasiti cvijećem s ciljem skretanja pozornosti ženama, majkama i bakama na važnost preventivnih pregleda.

Istovremeno, za djelatnice susjedne tržnice Kvatrić koje se nalaze u rizičnoj skupini organizirat će se besplatni mamografski pregledi u mobilnom mamografu.

Program Preventivne mobilne mamografije Grada Zagreba je namijenjen ženama u dobi od 40 do 49 godina te onima starijima od 69 godina koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.

Prema podacima HZJZ-a u 2019. godini pojavnost raka dojke na razini cijele Hrvatske iznosila je 2.845, a u Gradu Zagrebu 732 što rak dojke čini jednim od vodećih sijela raka u žena po učestalosti i smrtnosti.

25.03.2021. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh