« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
JAZZ LAB

Besplatne jazz radionice u ožujku

Projekt tri partnera : Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog centara Sveučilišta u Zagrebu- Kultura promjene

Ožujak je pun dobrih radionica
Ožujak je pun dobrih radionica (HGM)
Više o

Studentski centar

,

besplatne radionice

,

Jazz Lab

Jazz Lab utorak i u ožujku donosi sjajne besplatne radionice jazza u Studentskom centru i na Muzičkoj akademiji uz eminentne glazbenike.

Radionice su namijenjene svim glazbenicima instrumentalistima i vokalistima, ulaz i nastup slobodan!

1.3.2016. Bruno Mičetić, gitara -"Jazz gitara" - dvorana MM - 17h

10.3.2016. Jean-Luc Ponty, violina -„Posebna radionica"- soba 222 , Muzička akademija , - 11h (u suradnji sa Jazz.hr i HDS-om )

15.3.2016. - Željko Kovačević, sax -"Jazz language" - dvorana MM - 17h

22.3.2016. - Kruno Levačić, bubnjevi " , Jazz , funk i folklor " - dvorana MM - 17h

Radionice su besplatne.Prijave na mail: hgm@hgm.hr ili 01 6111600

O voditeljima:

Bruno Mičetić

Mičetić Bruno, prof. Jazz gitare

Školovanje: Karten konzervatorium sveucilista u Austriji, Jazz is back Grožnjan,Umbria Jazz klinik Berklee-Perugia,Jazz kampa Kranj, Igor Savin (harmonij i teorija moderne glazbe), Primož Grašić (gitara)

Glazbena usmijerenja: Pop, rock , Jazz

Instrumenti: Klasična gitara, akustična gitara,električna gitara, Jazz gitara

Nastupi: Hrvatski jazz sabor 2009, Liburnia jazz festival 2008/09/10, Jazz time festival 2009/10, Spring time Osijek 2010, MMF festival jednakih mogučnosti 2008/09/10/11, Ritmi globali europei 1998, Mlade nade Jazza - Vatroslav Lisinski, humanitarni koncerti, Ljeto na gradini, Ljeto u Fontani trg crkve sv.Bernarda,XVI. Jazz u Lapidariju, 10,medjunarodni glazbeni festival Crikvenica 2011, B.P. club, Gajo klub Ljubljana , Klagenfurt Kammot, Jazz tunel Rijeka,...Suradnje: Ratko Divjak, Joe I Lela Kaplowicz, Henri Radanović, Branimir Gazdik, Marko Lazarić, Goran Rukavina, Uglješa Novaković, Denis Razumović, Katarina Jurić, Lee Harper, Klemens Marktl, Zvjezdan Ružić, Žanil Tataj, Tonči Grabušić, Nikola Matošić, Dušan Kranjc, Nenad MirtSastavi: Keops, Bruno Mičetić trio (Joe Kaplowicz, Ratko Divjak), Katarina Jurić kvartet (Nenad Mirt,Dušan Kranjc,) ,Bruno Mičetić qurtet (Henri Radanović,Branimir Gazdik,Zvjezdan Ružić)Suradnja sa Croatiom recordsHonoranrni dijelatnik udruge „Gitara mediterana",voditelj glazbenog tečaja!

Jean-Luc Ponty - glazbena radionica

U organizaciji Jazz.hr-a Hrvatskog društva skladatelja i Jazz-laba Muzičke akademije u Zagrebu, Hrvatske glazbene mladeži i Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu, 10. će ožujka 2016. u Zagrebu glazbenu radionicu voditi slavni francuski violinist Jean-Luc Ponty. Radionicu će održati na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, u sobi 222 s početkom u 11 sati, a ulaz je slobodan.Isti dan, s početkom u 20 sati, Ponty će, u duetu s pijanistom Williamom Lecomteom, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održati koncert u sezoni Jazz.hr.Glazbena radionica i koncert organizirani su uz pomoć Francuskog instituta u Hrvatskoj.

JEAN-LUC PONTY

Jedan od najvažnijih francuskih glazbenih umjetnika, najpoznatiji violinist jazz-rocka, Jean-Luc Ponty je karijeru započeo u Parizu, a nastavio u SAD-u gdje je ostvario suradnje s najpoznatijim glazbenicima toga žanra. Ostvario je iznimnu samostalnu karijeru tijekom koje je objavio niz albuma od kojih su neki zauzimali prva mjesta na ljestvicama stručnih časopisa.Kao mladić slušao je sve vrste glazbe, među ostalim i glazbu tibetanskih redovnika. Tijekom karijere surađivao s glazbenicima raznih žanrova. Istraživao je afričku glazbu i ta je iskustva koristio za obogaćivanje vlastitog stvaralaštva, a ponekad je svirao i snimao s afričkim glazbenicima.

Školovao se na pariškom glazbenom konzervatoriju gdje je diplomirao s najvišim ocjenama i odmah postao članom simfonijskog orkestara u kojem je svirao tri godine. Jednom, poslije koncerta s orkestrom, u smokingu i samo s violinom, došao je u jazz klub gdje je zasvirao na jam sessionu i otkrio da može svirati i jazz. Tako je još u šezdesetim godinama prošloga stoljeća postao sudionikom pariške jazz scene.Jazz je počeo svirati nadahnut izvedbama Milesa Davisa i Johna Coltranea, ponekad i na tenor saksofonu. Ubrzo je, posebice nakon nastupa na koncertu "Violin Summit" sa Svendom Asmussenom, Stephaneom Grappellijem i Stuffom Smithom, postao članom elitnog društva jazz violinista. Zahvaljujući pozivu Modern jazz Quarteta da 1967. nastupi s ovim kultnim sastavom na Monterey Jazz Festivalu, privukao je pažnju kritike i publike, ali i glazbenika koji su mu ponudili suradnje. Svirao je s Gerald Wilson Big Bandom, Mahavishnu Orchestrom, Al Di Meolom, Miroslavom Vitousom, Lalom Schifrinom i Reginom Carter, ali i slavnim rock glazbenikom Frankom Zappom koji je skladao glazbu za Pontyjev album "King Kong".Svestrani glazbenik koji s jednakim žarom svira akustičnu i električnu violinu, Jean-Luc Ponty istodobno nastupa s jazz i rock glazbenicima, ali i simfonijskim orkestrima. Ostvario je iznimnu samostalnu karijeru tijekom koje je objavio niz ploča od kojih su neke zauzele prva mjesta na ljestvicama stručnih časopisa. Njegovi albumi "Aurora", "Imaginary Voyage", "Enigmatic Ocean" i "Cosmic Messenger" postali su kultnim ostvarenjima jazz-rock diskografije.Iako je najpoznatiji kao jazz, rock i fusion glazbenik, u glazbi Jean-Luca Pontyja snažno je prisutan utjecaj europske glazbene tradicije. Nikad nije napustio akustičnu violinu niti prestao vježbati klasiku. Piše aranžmane za simfonijske orkestre i nastupa s njima. Nadahnjivao se djelima europskih skladatelja, najviše francuskih impresionista poput Debussyja i Ravela, ali i ostalih kao što su Messiaen, Stravinski, Bartok i Satie. Oni su utjecali na njegov skladateljski rad, ali i glazbeni pristup što se posebice osjeća kad svira akustičnu violinu.

Odlukom Upravnog odbora Porina slavnom će francuskom violinistu i skladatelju Jean-Lucu Pontyju biti dodijeljena nagrada Porin za posebna postignuća u glazbi(Special Merit Award). Nagradu će mu uručiti predsjednik Upravnog odbora Porina, ugledni hrvatski glazbenik Neven Frangeš, na koncertu koji će Ponty održati 10. ožujka 2016. u maloj dvorani Lisinski, u sklopu sezone Jazz.hr.

Željko Kovačević

Skladatelj, producent, aranžer,bandlider, na različitim projektima. Svirao je u mnogim svjetski poznatim orkestrima Europe, Južne Amerike, Afrike i Rusije. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i geografiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu. Sudjelovao je na prvom jazz workshopu u Zagrebu i Burghausenu. Jedan je od utemeljitelja Društvenog jazz orkestra Hrvatskog glazbenog zavoda. U svojoj karijeri ostvario je suradnju s cijenjenim i poznatim jazz glazbenicima, te izdao 12 autorskih nosača zvuka različite provenijencije. Od 1986.radi u Big bandu HRT-a.

Kruno Levačić

Bubnjar i skladatelj Kruno Levačić je rođen 1957. u Zagrebu, gdje je završio gimnaziju. Samouk je bubnjar, vrsni pedagog, te autor udžbenika bubnjarskih tehnika. Svestran je glazbenik i čest gost međunarodne jazz scene u Europi. Nastupao je s glazbenicima kao što su Lee Konitz, Sam Rivers, Michael Haupol, Allan Praskin, Peter Herbert, Sam Rivers, David Friedman, Kenny Garrett, Charlie Mariano, Duško Gojković, Gainni Basso, Ferenz Snatberger, Mulgrew Miller, Ron Ringwood i drugima. Traženi je studijski glazbenik kako u zemlji tako i u inozemstvu. Više godina djelovao je u K?lnu. Stalni je član sastava Tamare Obrovac, kao i Boilers Quarteta s kojim je objavio kompakt diskove "Some Blues", "Abstract Lights" i "St. Miles Infirmary", u suradnji s Boškom Petrovićem, te Boilers All Starsa s kojim je snimio album "That's It". Dobitnik je nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998.

22.02.2016. 14:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh