« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
DOĐITE

Besplatan "Sat kodiranja" u nedjelju

Iza "Sata kodiranja" stoji Code.org, javno dobrotvorno udruženje neprofitnih ustanova čiji je cilj širenje informatike i njezina dostupnost u što većem broju škola

Prijavite klinca na Sat kodiranja
Prijavite klinca na Sat kodiranja (Arhiva)
Više o

Algebra

,

Hour of Code

Digitalna akademija, Algebrin program namijenjen učenicima osnovnih škola, uključuje se i ove godine u globalni projekt "Sata kodiranja" (Hour of Code) besplatnim radionicama za djecu, 9. prosinca, u čak šest gradova - Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru i Varaždinu. 

Uključivanjem u "Sat kodiranja", projekt namijenjen djeci od 1. razreda osnovne škole nadalje, Algebra i Digitalna akademija ponovno pružaju priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet.

Iza "Sata kodiranja" stoji Code.org, javno dobrotvorno udruženje neprofitnih ustanova čiji je cilj širenje informatike i njezina dostupnost u što većem broju škola, kao i povećano sudjelovanje djevojaka i žena te manje zastupljenih učenika, poput pripadnika manjina, u ovim procesima.

Ovu koaliciju neprofitnih udruga podržavaju i tvrtke poput Microsofta, Applea, Amazona i brojnih drugih. Brojne neprofitne organizacije, udruge, tvrtke i pojedinci pridružuju se također svake godine početkom prosinca globalnom "Satu kodiranja", organizirajući besplatna događanja u svojoj zajednici.

Broj mjesta u učionicama je ograničen pa bi roditelji trebali što prije prijaviti svoje dijete i osigurati mu sudjelovanje u "Satu kodiranja" kroz prijavnicu na: https://www.algebra.hr/junior/kampanje/sat-kodiranja-u-digitalnoj-akademiji/

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

07.12.2018. 13:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh