« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
MITOVI

Beskorisni savjeti za ljepotu

Jeste li znali da mast protiv hemeroida čini prava čuda na licu i da jagode uspješno izbjeljuju zube?

Maska
Maska (Shutterstock)
Više o

ljepota

,

celulit

,

akne

,

aspirin

,

bijeli zubi

,

hemeroidi

Savjeta za lijepe zube, bujnu kosu i lice bez bora i akni ima na pregršt, ali većina na žalost ne pomaže. Neki mitovi se unatoč tome uporno šire s jedne generacije na drugu, a ponekad dobivaju i slavne zagovornike.

Izbjeljivanje zubi s jagodama
Catherine Zeta Jones navodno ima bijele zube jer ih jednom tjedno pere jagodama. Zube premazuje polovicama jagoda, a ponekad jagode i gnječi kako bi dobila prirodnu pastu za zube. Tajna je navodno u enzimu koji se nalazi u jagodama, a koji izbjeljuje zube i skida zubne naslage.

Mast protiv hemeroida smanjuje podočnjake
Mast protiv hemeroida čini prava čuda na licu - smanjuje podočnjake, bore i natečenost oko očiju. Navodno ju koriste Jennifer Aniston i Sandra Bullock. Pojedine tvari u masti doista mogu potaknuti sužavanje krvnih žila, no mast je previše agresivna za nježno lice. Sadrži alergen, protuupalne i anestetičke tvari, a nerijetko i kortizol.

Aspirinom protiv akni
Na raznim forumima na internetu može se pronaći savjet da akne suzbija Aspirin plus C. Potrebno ga je otopiti u vodi te nanijeti na problematični dio kože ili napraviti cijeli piling. Aspirin je navodno učinkovit protiv akni zbog acetilsalicilne kiseline, no dermatolozi upozoravaju da to nije točno.

Pastom za zube protiv akni
Pasta za zube navodno isušuje prištiće. Međutim, nigdje se ne navodi koja marka i s kojim sastojcima. Fluorid primjerice može napraviti više štete nego koristi i dodatno potaknuti upalni proces, a tvari iz paste za zube nepotrebno isušuju kožu.

Piling od kave protiv celulita
Upute kojih se drži i Naomi Campbell su sljedeće: Mljevenu kavu pomiješajte s malo vode, rasporedite po problematičnim zonama, zamotajte prozirnom folijom i pričekajte 30 minuta. Metoda je zasigurno jeftinija od raznih kozmetičkih proizvoda na tržištu ali zasada (nažalost) ne postoji učinkovito sredstvo protiv celulita.

22.04.2011. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh