« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NOVA AFERA

Berlusconi ponovno u središtu skandala

Bivši premijerov odvjetnik osuđen je za primanje 600.000 dolara za dva lažna svjedočenja.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

korupcija

,

Silvio Berlusconi

,

David Mills

,

lažno svjedočenje

,

Diego Attanasio

Bivši odvjetnik Silvija Berlusconija David Mills u srijedu je novinarima kazao kako nije primio novac od šefa talijanske vlade te da će se žaliti na odluku suda koji ga je osudio na četiri godine i šest mjeseci zatvora jer je pristao na korupciju, prenose agencije.

"Uložit ćemo žalbu. To je zamršeno, no Berluconi nije osoba koja mi je dala novac", rekao je Mills za list La Repubblicu nakon što je sud u Milanu iznio podatak prema kojemu je talijanski premijer za dva lažna svjedočenja u dvama sudskim procesima krajem devedesetih Millsu "platio" 600.000 dolara. U siječnju 2009. Mills je pred sudom izjavio kako je Silvio Berlusconi "žrtva vlastitih grešaka".

Isprva je odvjetnik priznao da je od Berlusconija primio novac u znak zahvalnosti za svoj posao, no poslije je izmijenio izjavu, kazavši kako mu je novac dao talijanski brodovlasnik Diego Attanasio.

Cijeli je slučaj izazvao veliku pozornost u Velikoj Britaniji s obzirom na činjenicu da je David Mills bio u braku s Tessom Jowell, bivšom ministricom kulture u vladi Tonyja Blaira. Par se razveo.

"Moji će odvjetnici reagirati kada dobro proanaliziraju sve točke presude. No jedno je sigurno i želim to odmah istaknuti. Novac mi nije predao Berlusconi", kazao je. Na pitanje novinara od koga ga je primio, Mills je odgovorio "To ćete doznati tijekom sudskoga procesa." Mills je jedini optuženi u ovome procesu.

Talijanski mediji u utorak prenose izjavu glasnogovornika šefa talijanske vlade Paola Bonaiutija koji tvrdi da je posrijedi "politički napad na Berlusconija" te da je "tempiran" dvadesetak dana prije europskih izbora 6. i 7. lipnja.

Ovo je još jedna u nizu afera talijanskoga premijera Silvija Berlusconija koji se u središtu interesa javnosti našao prije tri tjedna kada je njegova supruga Veronica Lario podnijela zahtjev za razvod braka. (hina/metro-portal)

20.05.2009. 14:31:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh