« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
gdje mu je kraj

Berlusconi opet nazvao Obamu 'osunčanim'

Luckasti talijanski premijer ponovno je počastio američkog predsjednika i nahvalio preplanulu put njegove obitelji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Michelle Obama

,

Barack Obama preplanuli

Talijanski premijer Silvio Berlusconi opet je u središtu pozornosti, kao da mu svi nedavni skandali nisu dovoljni. Ponovno je, naime, počastio američkog predsjednika Baracka Obamu raznim epitetima, među kojima se opet ističe hvaljenje njegove preplanule puti.

Po povratku sa Summita G20 koji se održao prošlog tjedna u američkom Pittsburghu, na skupu održanom proteklog vikenda u Milanu provalio je:

- Donosim vam pozdrave od osobe koju zovu... koja je osunčana... Baracka Obame - prenosi Daily Telegraph.

- Nećete vjerovati, ali oni se sunčaju zajedno na plaži - njegova žena je također osunčana - dodaje Berlusconi, uključivši u cijelu priču i Michelle Obama.

Svoj odnos s američkim predsjednikom opisao je kao vrlo opušten, a Obamu je opisao kao dobrog čovjeka s dobrim osjećajem za ironiju. Sve se to odvijalo tijekom skupa na kojem su Berlusconijeve pristaše izvikivale "Silvio, Silvio" uz slogan njegove kampanje "Hvala bogu na Silviju".

Luckasti talijanski premijer izazvao je bijes međunarodne zajednice u studenome prošle godine kad je prvi put rekao za Obamu da je preplanuo. Ponovio je to kasnije istog mjeseca i rekao da je svako tko smatra njegovu izjavu rasističkom imbecil i da nema smisla za humor.

Berlusconi se inače na milanskom skupu pohvalio da je njegova vladavina uvela novi element u talijansku politiku - moralnost.

Eto nam utjehe - ako je netko mislio da je samo hrvatskim političarima sve dopušteno, prevario se.

28.09.2009. 13:22:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh