« Svijet
objavljeno prije 15 godina
DUO FANTASTICO

Berlusconi i Netanyahu zajedno osudili Iran

Jednom nad glavom visi slučaj orgijanja s prostitutkama, a drugi potkopava mirovne pregovore, ali za kritiku drugih su uvijek spremni

(Corbis)
Više o

Izrael

,

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

Benjamin Netanyahu

Nakon današnjeg susreta talijanskog i izraelskog premijera Silvija Berlusconija i Benjamina Netanyahua održanog u Rimu, oba dužnosnika su oštro osudila iranski režim nazvavši ga najvećom prijetnjom u regiji.

"Iran svojim nasilničkim ponašanjem i represijom nad vlasitim narodom predstavlja najveću prijetnju u regiji", izjavio je Netanyahu i pohvalio "hrabrost iranskog naroda koji se javno zauzima za slobodu". Palestinski narod koji se već godinama nalazi u sličnoj, ali goroj situaciji, nije se sjetio spomenuti.

"Jako smo zabrinuti zbog stanja u Iranu i još jednom odlučno osuđujemo izjave iranskih čelnika da holokausta nije bilo", nadovezao se Berlusconi čija se stranka Il Popolo Della Liberta' u ožujuku ove godine odlučila spojiti s rapuštenom strankom Alleanza Nazionale, naslijednicima talijanske fašističke stranke.

Talijanski premijer je nakon zajedničke kritike Irana izrazio potporu Netanyahuovom stajalištu o nužnoj demilitarizaciji buduće palestinske države izjavivši kako mu se "to čini pravednim", a izrazio je i podršku definiranja Izraela kao židovske države.

Berlusconi je ipak pazio da susret ne protekne u isuviše 'cionističkom' tonu pa se izraelskog kolegu sjetio pozvati da zaustavi doseljavanje židova na Zapadnu obalu gdje ih danas živi oko 300 tisuća.

Izvor: Hina

23.06.2009. 21:46:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh