« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
I DALJE JAK

Berlusconi dobio povjerenje i od Senata

Vlada talijanskog premijera Silvija Berlusconija je nakon povjerenja donjeg doma, dobila povjerenje i gornjeg doma parlamenta

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Getty Images)
Više o

talijanski parlament

,

talijanska vlada

,

Silvio Berlusconi

Gornji dom talijanskog parlamenta izglasao je u četvrtak povjerenje vladi premijera Silvija Berlusconija, nakon što je u srijedu premijer dobio povjerenje zastupnika donjeg doma talijanskog parlamenta.

Berlusconi je dobio povjerenje 174 senatora, 129 je bilo protiv, a dva su bila suzdržana. Većina je iznosila 152. Prije tog drugog glasovanja Berlusconi je svoj rezultat u donjem domu ocijenio "uvjerljivijom i artikuliranijom većinom nego na parlamentarnim izborima 2008.".

Unatoč očekivanom rezultatu glasovanja u Senatu, nakon razmiricama i razlaza sa svojim bivšim saveznikom Gianfrancom Finijem nije otklonjena mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora.

Berlusconi je jučer u govoru zastupnicima predstavio program od pet točaka, koji se sastoji od pravosudnih reformi do fiskalne autonomije za talijanske regije i borbe protiv organiziranog kriminala i ilegalnih emigranata. Premijer je također predložio i plan o pomoći jugu Italiju, koji daleko zaostaje iza ostatka zemlje. (hina/metro-portal)

30.09.2010. 22:18:10
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh