« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
CIJENE GORIVA

Benzin opet gore, autoplin dolje

Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra autoplina pala je za čak 30 lipa, što je ušteda od 15 kuna po spremniku od 50 litara u odnosu na prošli tjedan

Autoplin je opet pojeftinio
Autoplin je opet pojeftinio (Arhiva)
Više o

eurosuper

,

autoplin

,

cijene goriva

,

eurodizel

Litra benzina najskuplja je u posljednjih osam mjeseci. Prema informacijama portala cijenegoriva.info sve naftne kompanije podigle su cijenu Eurosupera 95 za oko 8 lipa i sada se prodaje za 10,33, odnosno 10,34 kune, ovisno o kompaniji. Ovo je inače četvrti tjedan zaredom da cijena benzina nije pala.

Najveći razlog za zadovoljstvo imaju vozači koji koriste autoplin. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, litra autoplina pala je za čak 30 lipa, što je ušteda od 15 kuna po spremniku od 50 litara u odnosu na prošli tjedan. To je ujedno i najveći pad cijene ove vrste goriva u posljednja dva i pol mjeseca. Sada se litra autoplina prodaje po cijeni od 3,53 kune, što je najniže u posljednja četiri i pol mjeseca, a najjeftiniji je Plinski centar Zagreb koji drži cijenu od samo 3,34 kune. Također, cijena autoplina pada već tri tjedna, ukupno 69 lipa.

Veseliti se mogu i vozači koji koriste dizel, iako je ta vrsta goriva jeftinija samo dvije lipe. Prema informacijama portala cijenegoriva.info, cijene Eurodizela različito se kreću. Primjerice, Plinski centar Zagreb ga prodaje za 9,32, Lukoil i Tifon ga prodaju za 9,40 kuna, Petrol i Ina za oko 9,41 kunu, a Crodux za 9,45 kuna.

S obzirom na blago jačanje dolara, i bez obzira na to što je cijena barela koliko toliko stabilna (kreće se oko 65) može se pretpostaviti kako će cijene goriva u idućem razdoblju, nažalost, rasti jer će u Hrvatsku stizati sve veći broj automobila kako se turistička sezona zahuktava. 

09.06.2015. 13:55:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh