« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TRAGAČI ZA ISTINOM

Bendikt XVI. održao misu povodom Bogojavljenja uz veliko osiguranje

Unatoč novim sigurnosnim mjerama, opušteni Papa došao je do ruba prolaza, sasvim blizu vjernicima i pozdravljao odrasle i njihovu djecu

(Getty Images)
Više o

papa Benedikt XVI.

,

osiguranje

,

Bogojavljenje

,

Sveta tri kralja

Pod pojačanim mjerama osiguranja papa Benedikt XVI. u srijedu je na blagdan Bogojavljenja sudjelovao na posljednjoj velikoj vatikanskoj svečanosti božićnoga razdoblja u bazilici sv. Petra.

Središnji je prolaz u crkvi proširen kako bi Papa i njegovo osiguranje mogli sigurnije hodati prema oltaru. Na Badnjak je upravo na ulasku jedna mentalno nestabilna žena preskočila pregradu i srušila Papu.

Unatoč novim sigurnosnim mjerama opušteni papa Benedikt XVI. došao je do ruba prolaza, sasvim blizu vjernicima i pozdravljao odrasle i njihovu djecu. Agencije javljaju da je Papa bio odlično raspoložen, široko se smiješio i rukom blagoslivljao vjernike i mahao im. U propovijedi Benedikt XVI. rekao je da je za manjak vjere kriv nedostatak "istinske poniznosti" i "hrabrosti". Po Papinim riječima, sveta tri kralja "modeli su autentičnih tragača za istinom".

Nakon mise s prozora je pozdravio vjernike na prepunom trgu sv. Petra, a poželio je i sve najbolje pravoslavnim vjernicima koji 7. siječnja slave Božić. (hina/metro-portal)

06.01.2010. 14:27:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh