« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
MOLITVENI DOČEK

Bečki nadbiskup predvodio polnoćku u Međugorju

U Međugorje su pristigli mnogi hodočasnici, uglavnom mladi, iz cijeloga svijeta na tradicionalni molitveni doček Nove godine

(Wikipedia)
Više o

Beč

,

Međugorje

,

Christoph Schoenborn

Misu polnoćku u okviru tradicionalnog molitvenog dočeka Nove godine u Međugorju predvodio je bečki nadbiskup, kardinal Christoph Schoenborn pred više desetina tisuća vjernika od kojih je veliki broj bio mladih iz cijeloga svijeta.

Svi smo došli u Međugorje da bi na poseban način bili bliski gospodinovoj Majci, rekao je kardinal Schönborm koji je u suslavlju sa 120 svećenika govorio o rođenju Isusa Krista u Betlehemu, ulozi njegova Majke Marije i anđelima kojima su pastiri ispričali radosnu vijest.

"Došli smo ovamo jer znamo da je Gospodinova majka nama blizu. S njom želimo započeti Novu godinu. Vi isto tako niste vidjeli Gospu ali ima ovdje ljudi koji su o tome pričali. Mi se uzdamo u to da nam je Majka Božja doista blizu. Vjera dolazi od slušanja", rekao je bečki nadbiskup.

U Međugorju je 30. prosinca 2009. održan godišnji susret stipendista Udruge "Fra Slavko Barbarić". Susret je u 14 sati, molitvom i pozdravom studentima, otvorio predsjednik Udruge dr. fra Miljenko Šteko, zahvalivši članovima Udruge na suradnji i zajedničkom radu.

U ovoj akademskoj godini na natječaj za stipendije prijavilo se 265 studenata, od toga 228 onih koji su ispunili uvjete natječaja, a stigle su i molbe za jednokratnu pomoć. Studenti su sudjelovali i na predavanju nadbiskupa bečkog, kardinala dr. Christopha Schönborna, te na molitveno-liturgijskom programu u međugorskoj župnoj crkvi.

Godine 1991. osnovan je Fond "Prijatelji talenata" Međugorje za pomoć talentiranim i materijalno ugroženim studentima. Tvorac ideje, utemeljitelj i predsjednik Fonda do svoje smrti bio je dr. fra Slavko Barbarić, član Hercegovačke franjevačke provincije. Zbog njegova velikog doprinosa u nastanku i radu Fonda,

Skupština Fonda je 2001. promijenila naziv u Udruga "Fra Slavko Barbarić" Međugorje. Uz materijalnu pomoć Udruga organizira i brojne druge duhovne i kulturne aktivnosti, a njeni stipendisti prednjače talentom i znanjem na brojnim domaćim i stranim sveučilištima.

U Međugorje su pristigli mnogi hodočasnici, uglavnom mladi, iz cijeloga svijeta na tradicionalni molitveni doček Nove godine. Čitavi program prevodi se simultano na mnoge svjetske jezike, a sve izravno prenosi i radiopostaja "Mir" Međugorje. Molitveni doček glazbom i pjevanjem prati međunarodni zbor i orkestar, koji se svake godine za ovu prigodu okupi u Međugorju. (hina/metro-portal)

01.01.2010. 10:57:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh