« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
LUKA BEBIĆ:

Bebić je čuđenje u svijetu

Bebić smatra da neki mediji, koje je kritizirao, namjerno diskreditiraju rad Hrvatskoga sabora.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Luka Bebić

,

Metković

,

prodaja stana

,

poticanje nepotizma

,

Opšivač

,

Ružičnjak

,

Ružičnjak 19

,

Petrinjska 31

,

Ivan Medak

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić danas je priopćenjem reagirao na medijske napise o njegovoj prodaji stana i navodnom poticanju nepotizma, ocijenivši kako se temelje na djelomičnim i iskrivljenim podacima, u cilju njegove diskreditacije uoči svibanjskih lokalnih izbora.

Dio medija, naime, zadnjih dana piše kako Bebićev luksuzni novi stan u zagrebačkoj ulici Ružičnjak otplaćuje tvrtka Opšivač iz Metkovića koja je, kako navode, posljednjih godina dobila mnoge poslove koji se financiraju iz državnog proračuna, a Bebića prozivaju i da je u državnim poduzećima zaposlio brojne prijatelje i stranačke kolege iz Metkovića i cijelog neretvanskog kraja.

"Svi ovi napisi na temelju djelomičnih i iskrivljenih činjenica sračunati su na moju diskreditaciju, a vezani su za predstojeće lokalne izbore (naročito u Metkoviću), a vjerojatno i na moje nedavne kritike nekih medija koje, po mom mišljenju, namjerno i neodmjereno diskreditiraju rad Hrvatskoga sabora", ističe Bebić u priopćenju.

Podsjeća da je još 30. rujna prošle godine preko Hine obavijestio javnost kako namjerava preseliti u iznajmljeni stan na zagrebačkoj adresi Ružičnjak 19 te ga i kupiti, uspije li prodati stan u Petrinjskoj 31.

Napominje i da je 30. siječnja ove godine javnost preko Hine ponovno izvijestio kako je zaključio kupoprodajni ugovor o kupnju stana za 460 tisuća eura, s tim da 310 tisuća eura namjerava isplatiti od prodanog stana u Petrinjskoj, 120 tisuća eura iz bankovnog kredita kćeri Asje te 30 tisuća eura iz obiteljskih sredstava.

Bebić navodi da se u medijima nastavilo zlonamjerno spekulirali o pogodovanju tvrtki Opšivač i njemu zbog navodne preplaćene cijene stana u Petrinjskoj, "što je apsurd obzirom na tri neovisne procjene vrijednosti stana", ističući da je Opšivač već ranije pokazao interes za kupnju njegova stana, a da je on, kada je lani u ljeto odlučio prodati stan, od tri neovisne procjeniteljske kuće zatražio procjenu vrijednosti.Bebić tvrdi kako su nakon toga uslijedili različiti napisi u novinama i televizijski prilozi "kojima se uglavnom nastojalo nepotpunim i pogrešnim podacima karikirati istina oko kupnje stana".

Naglašava da su krajem svibnja i srpnja te u kolovozu prošle godine napravljene tri neovisne stručne procjene vrijednosti stana u Petrinjskoj, a kako bi, navodi, imao što objektivniju sliku tržišne vrijednosti kod prodaje stana (stan je prvo procijenjen na 365 tisuća eura, druga procjena bila je 340 tisuća eura, a treća 344 tisuće eura, dakle prosječno 350 tisuća eura).

Bebić kaže i da je krajem prošle godine došlo do izvjesnog pada cijena, pa je stan konačno 18. prosinca za 310 tisuća eura prodao tvrtki Opšivač iz Metkovića.

Dodaje da je zadnji dan prošle godine sklopio konačni ugovor o kupnji stana u ulici Ružičnjak, a 29. siječnja ove godine sklopio je ugovor o cesiji kojim se tvrtka Opšivač obvezuje izravno uplatiti 310 tisuća eura prodavatelju stana, pri čemu je preostalih 150 tisuća eura za novi stan već uplatio u prosincu 2008.

U međuvremenu su, kaže Bebić, uslijedili daljnji napisi u medijima o kupnji stana, ali i napisi o njegovoj intervenciji kod zapošljavanja Metkovca Ivana Medaka kao člana Uprave Hrvatskih željeznica, napominjući kako je sam novinar Jutarnjeg lista koji je o tome pisao naveo da ta intervencija nije uspjela, iako se radi o magistru znanosti i hrvatskom branitelju, već da je Medak po preporuci sindikata zaposlen na drugo radno mjesto u HŽ-u.

Bebić u priopćenju moli medije da njegovo očitovanje objave u cijelosti, budući da se, najavljuje, više ne namjerava javljati sa sličnim napisima i komentarima vezanima uz navedene slučajeve.

"Sve ovo molim iz razloga kako bi se otklonile neutemeljene i zlonamjerne interpretacije na temelju nepotpunih i istrgnutih citata, čemu sam na žalost bio izložen proteklih mjeseci. Sve to ne mogu tumačiti drugačije nego u kontekstu predstojećih izbora", zaključuje predsjednik Sabora. (hina/metro-portal)

16.03.2009. 17:26:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    BRANKO STOJKOVIĆ ŠTIT
    01.10.2009. 13:52
    NAJLJUBLJENIJI SIN I GENIJ KOJEG JE OVA HRVATSKA ZEMLJA IZNJEDRILA I DALA



    Počelo je čak i odbrojavanje godina Mesiću

    Jedna od posljednjih komunističkih tvrđava Pantovčak, čiji je neprikosnoveni gospodar, a ujedno i tvorac diktatorske vlasti u Hrvatskoj Stjepan Mesić – koji, predstavlja krunu svih zala i nevolja Hrvati. Istovremeno on je i ogledalo tiranije nad hrvatskim pukom, u svim oblicima dinastičkog prerogativa i potpunog privilegija. Ta samovolja vladara i despota Mesića, godinama se je uz propagandu i agitarstvo održavala na vlasti. Od hrvatskog naroda se je vješto, ali uzaludno krilo – da se na čelu države nalazi paranoično-narcisoidna ličnost Stjepan Mesić – kojem je javljeno da masa radnika ostala je bez posla. I da je jedan čitav lanac gospodarskih poduzeća propao... Poslije toga je, kao da se ništa nije dogodilo u Hrvatskoj, Stjepan Mesić sjeo u specijalni svoj „predsjednički avion“ i odletio u prijateljski posjet kubanskom predsjedniku Castru. Pitam: Ima li Mesić onda pravo nekome reći da u Hrvatskoj se vodi već šesnaest godina kriva politika? Od Stjepana Mesića su najgore tri stvari: 1.) Razaranje Hrvatske 1991. godine. 2.) Ratno profiterstvo i pljačke. 3.) Teret komunističke indoktrinacije.



    Dali je Mesić (bio) jači od Bozanića

    Nije teško zaključiti – kako je Mesić prisilio Josipa Bozanića, nadbiskupa, da se dođe pokloniti u Jasenovac. Mi znamo kako je Stjepan Mesić mjesecima i godinama vrijeđao i optuživao Crkvu. Pa čak joj i prijetio uvođenjem „crkvenog poreza“,.., te smanjenjem svećeničkih plaća i mirovina... Između ostalog i raskidom ugovora između države i Crkve. Mesić je optuživao svećenike da krše Ustav Republike Hrvatske. Umjesto da mesić progovori gospodarskim jezikom, preko svih hrvatskih glasila spočitao je Katoličkoj crkvi da se je oduvijek stavljala na stranu nacizmu i fašizmu... Predsjednik Mesić htio je zatvoriti sve ventile, tj. sva financijska sredstva koja dolaze iz državnog proračuna Crkvi i svećenicima. Činjenica je, da Crkva zbog novca mora raditi što Mesićev režim im kaže.



    Skovali zajednički Đavoliji plan urote

    Bivši komunisti i Crkva još su se 1991-tih godina udružili, odnosno učinili su „tajni savez“, kako će dobro živjeti na grbači hrvatskog naroda. Oni podijelili su Hrvatsku, pola gradskih ulica zvati će se po komunističkom ideolozima, a druga polovica po svećeničkim dostojanstvenicima... Na taj način i Crkva je izdala svoj narod, jer nismo se riješili komunista i njihovog utjecaja. Umjesto da se zauvijek prekine sa komunizmom, i dalje se po nekim hrvatskim gradovima – kao u Bjelovaru dižu komunistički spomenici. Dok u vlasti ostali su svi stari kadrovi ili su došla njihova djeca.



    Carstvo „škuda“ Jude Iškariotskog

    Ni jednog pozitivnog interesa nema za Hrvatsku. Mesić u sukob uvlači sve Hrvate protiv svih Hrvata. On kliče – drugovi zbite svoje redove, a prezire Crkvu, kao njihovu služavku – ako (ne)bude poslušna poskidati će njene križeve... Puno puta smo mogli vidjeti kako Mesić proslavlja komunističke praznike i kako se on prisjeća svih boljševističkih obljetnica od Triglava do Vardara.Zar nije točno da su (bivši) komunisti sve opljačkali u Hrvatskoj? A i danas dobro žive na račun naroda. Uveli su poreze, pa čak i stavili harač na spomeničku rentu, odnosno hrvatsku kulturnu baštinu... Sve negativno nasljeđe komunizma i danas uživamo, zahvaljujući Mesiću i komunistima, koji su se sakrili iza Hrvatstva i hrvatskih simbola... Ako Stjepan Mesić (tako najokrutnije) smije „šibati“ Crkvu, onda, i ja imam (pogotovo) pravo reći istinu, koja nas je kadra spasiti. Očito je, da deset zadnjih godina Mesić je učinkovito radio na smanjenju broja Hrvata, a razvijao razne manjine od hrvatskih novaca. Jesmo li mi Hrvati svoji na svome? Pitam vas: Hrvati što čekamo? Iziđimo van! Dokle ćemo zaboravljati i prešućivati naše nazadovanje.



    U Bjelovaru, 01.10.2009.

    C R O A T I A

    NEZAVISNI KANDIDAT

    Branko Stojković

    brankostojkovic152@yahoo.com

    095/814-82-90, 091/797-65-56

    HRVATSKI POKRET ŠTIT

    http://istinazanarod.blog.hr

    http://mesomeso.blog.hr

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh