« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PROSTOR KONKURENCIJI

BBC smanjuje opseg radijskih i internet vijesti

BBC je u utorak objavio da će zbog uštede zatvoriti dvije radijske postaje te jako smanjiti opseg internetske usluge

(Getty Images)
Više o

internet

,

BBC

,

radio

,

vijesti

Radijske postaje BBC 6 Music i Asian Network trebale bi prestati emitirati 2011., objavio je glavni ravnatelj Mark Thompson, iznoseći dio zaključaka iz izvješća naslovljena "Dati prednosti kvaliteti".

Proračun internetskoj stranici grupe BBC, jedne od najposjećenijih u Europi, smanjit će se za 25 posto i prepoloviti broj stranica do 2013. Smanjit će se i drugi troškovi, primjerice za športske prijenose te bi ukupne uštede dosegnule 660 milijuna eura koje bi se uložilo u nove programe.

Britanski tisak drži da BBC time nastoji dati više prostora privatnim konkurentima kojima je recesija smanjila prihode oglašivača. BBC je dominantna medijska javna grupa koja se financira pretplatom za kućanstva koja posjeduju televizijski prijamnik.

Sindikati su međutim odmah kritizirali najavljene mjere strahujući da će preustroj ukinuti 600 radnih mjesta. "Neprihvatljivo je da BBC žrtvuje usluge i radna mjesta prije (paralmentarnih) izbora", komentirao je glavni tajnik sindikata Bectu Gerry Morrissey.

Tisak piše da BBC najavom o štednji šalje poruku konzervativnoj stranci, koju ankete već dugo vremena drže pobjednicom izbora u lipnju. Smatra se da će konzervativci, kad dođu na vlast, BBC-ju zamrznuti proračun. (hina/metro-portal)

02.03.2010. 18:21:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh