« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
KRAJ EKSPANZIJE

BBC drastično kreše proračun, slijede zatvaranja postaja

BBC će sljedeći mjesec objaviti zatvaranje dviju digitalnih radijskih postaja, a smanjuje i web stranicu te izdatke za uvoz stranih programa

(Getty Images)
Više o

BBC

,

rezanje troškova

,

zatvaranje programa

BBC zatvara dvije radijske postaje, za pola smanjuje svoju internetsku stranicu i uvelike će skresati sredstva za uvozne američke programe, piše u petak britanski list The Times i najavljuje kraj razdoblja ekspanzije BBC-a.

Prema Timesu, glavni direktor BBC-a Mark Thompson sljedeći će mjesec u izvješću o strategiji objaviti da je korporacija, koja se godišnje financira s 3,6 milijardi funta, postala preglomazna i da se mora smanjiti kako bi svojim komercijalnim suparnicima dala prostora za djelovanje.

BBC će sljedeći mjesec objaviti zatvaranje dviju digitalnih radijskih postaja 6 Music i Azijske mreže te kanala za tinejdžere, ostavljajući unosno tinejdžersko tržište ITV-u i Channel 4. Također će ograničiti proračun koji se odnosi na kupnju prava za prijenos sportskih emisija.

No, BBC 3, koji je namijenjen publici od 16 do 35 godina, ostat će netaknut.

Svrha je spomenuta izvješća, smatra Times, pokazati budućoj konzervativnoj vladi da BBC razumije učinak duboke oglašavačke krize te da je sposoban sam dovesti kuću u red, bez vanjske intervencije. (hina/metro-portal)

26.02.2010. 15:50:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh