« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci

BBB-i neće dobivati ulaznice za gostujuće utakmice

Zbog nereda u Temišvaru Dinamo će vjerojatno platiti novčanu kaznu, a navijači neće putovati u Europu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

NK Dinamo

,

Damir Vrbanović

,

UEFA i Dinamo

,

BBB Temišvar

,

BBB tučnjava

Zagrebački klub ozbiljno razmatra mogućnost zabrane prodavanja ulaznica BBB-ima za sve gostujuće europske susrete jer je šteta koju im nanose huligani jednostavno prevelika, piše Večernji list.

"Klub ozbiljno razmišlja o takvoj mogućnosti. Iz sigurnosnih razloga nema više smisla prodavati ulaznice za gostujuće utakmice našim navijačima, a to će od nas vjerojatno tražiti i UEFA. Naša dobra namjera prema navijačima nije dobro prihvaćena", riječi su Damira Vrbanovića, direktora NK Dinamo.

Podsjetimo, s početkom ove godine na snagu je stupila uvjetna kazna za nerede u Udinama. U slučaju da u naredne četiri godine dođe do sličnih ispada, Dinamo će automatski igrati pred praznim Maksimirom, a neće ga zaobići ni novčana kazna.

Iz Dinama su nastojali učiniti sve što je bilo u njihovoj moći glede sigurnosnih uvjeta. No, UEFA je stroga i ono što će prvo uzeti u obzir je prijašnje ponašanje navijača.

"Sve naše crne slutnje su se obistinile. Iako smo toliko puta, čak i na službenom sastanku uoči utakmice, upozoravali da bi moguće provokacije mogle prerasti u požar koji će zasjeniti utakmicu. Na žalost, koridori kojima su se naši navijači kretali na stadionu nisu bili dovoljno osigurani i dogodilo se najgore", kaže Vrbanović.

U klubu sada sa strepnjom očekuju reakciju UEFA-e.

02.10.2009. 20:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh