« Glazba
objavljeno prije 14 godina
SLIPKNOT

Basist grupe Slipknot pronađen mrtav

POGLEDAJTE VIDEO - Paul Gray, jedan od osnivača Slipkonta pronađen je mrtav u svojoj hotelskoj sobi u Iowi

Slipknot
Slipknot (Wikipedia)
Više o

Slipknot

,

Nedogled

,

bankovni račun

Paul Gray, basist grupe Slipknot, jedan od osnivača benda, pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Iowi, u ponedjeljak, 24.05. ujutro. Bilo mu je 38 godina.

Nakon što ga osoblje telefona nije moglo dobiti na telefon, poslan je zaposlenik koji ga je oko 10 ujutro po lokalnom vremenu pronašao i obavijestio policiju. Nisu utvrđeni nikakvi tragovi nasillja, niti je zabilježena ikakva buka, tako da se iščekuju rezultati obdukcije i toksikologije.

Paul Gray, kojeg su bolje znali kao #2 ili "The Pig" zbog maske koju je nosio tokom nastupa, osnovao je bend Slipknot 1995., zajedno s  Shawn "Clown" Crahanom i Joeyem Jordinsonom.

Iako ne treba nagađati s razlozima smrti, s raznih strana dolaze sjećanja kako je 38-godišnji Paul imao iskustva s eksperimentiranjima s drogom, ali i dugim periodima apstinencije. Gray je 2003. uhićen zbog posjedovanja droge, nakon što se zabio svojim Porscheom u motociklista. Policija mu je našla manje količine više vrsta droge. Gray je priznao da je vozio pod utjecajem droge, te je kažnje s godinu dana uvjetne kazne.

Band se probio u mainstream s platinastom prodajom albuma Slipknot 1999. Sljedeća dva albuma također su osvojila laskave etikete. Bend je nominiran za sedam nagrada Grammya, te je osvojio jednu za najbolji metal nastup 2006. Posljednji im je album izašao 2008., znamenitog imena "All Hope is Gone."

Gray je jedan od rijetkih članova koji nije rođen tamo, već u Los Angelesu, ove godine je očekivao dijete sa svojom suprugom. Kolege iz svijeta glazbe već naglašavaju da su izgubili jednog jako dragog kolegu.

25.05.2010. 09:43:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh