« Ekosfera
objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana
INOVACIJE

BASF Innovation Hub 2023. produžuje rok za prijave

BASF Innovation Hub 2023 otvoren je za sve sudionike koji se bave čistom energijom, cirkularnom ekonomijom i strategijom "od polja do stola"

BASF Innovation Hub 2023
BASF Innovation Hub 2023 (Arhiva)
Više o

BASF

,

BASF Innovation Hub 2023

Rok prijave za BASF Innovation Hub 2023 produžen je za 14 dana. Zbog velikog interesa startup zajednice i individualnih inovatora prijave su moguće do 13. listopada (u ponoć). BASF ističe kako ovogodišnja inovativna rješenja obuhvaćaju širok spektar tema: obnovljivi izvori energije u industriji, alternativne metode u prehrambenoj proizvodnji, razvoj otpornih sustava te svakodnevna biorazgradiva i reciklirana rješenja.

Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju, ističe: "Veliko nam je zadovoljstvo upoznati toliko nevjerojatnih ljudi s kojima smo povezani istim ciljevima. Čast nam je surađivati i biti dijelom njihove inovacijske priče te pružiti im stručnu i financijsku podršku", Simon nadodaje kako se posebice raduje pratiti rad prijašnjih sudionika: "Primjerice, hrvatski startup Green Energy Pal, koji je sudjelovao prošle godine, iskoristio je vidljivost kako bi privukao nove korisnike i poboljšao marketinške strategije, što je rezultiralo povećanjem broja korisnika. To je bio vrlo značajan korak za njih same, ali i za daljnji razvoj sustava savjetovanja i poboljšanja energetske učinkovitosti."

BASF Innovation Hub 2023 otvoren je za sve sudionike koji se bave čistom energijom, cirkularnom ekonomijom i strategijom "od polja do stola". Ovi ključni elementi usklađeni su s vizijom kako će Europa do 2050. postati prvi kontinent s klimatskom neutralnošću: "Klimatski neutralna budućnost ključna je tema u našem društvu i svakodnevno radimo na približavanju održivog razvoja. Samo suradnjom institucija, ekonomskih stručnjaka, znanstvenika i društva možemo ostvariti tu viziju. Svjesni smo odgovornosti koju tvrtke poput BASF-a imaju, i naša je želja da ovim projektom pružimo vidljivost i podršku inovativnim idejama za zelenu transformaciju te ih dodatno osnažimo za daljnji razvoj", izjavio je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

BASF Innovation Hub organiziran je za 11 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Treću godinu zaredom, startup zajednice i inovatori imaju priliku predstaviti svoja rješenja usmjerena na zelenu i digitalnu transformaciju, objašnjavajući kako će to doprinijeti održivoj budućnosti. U prvoj fazi, sudionici iz Hrvatske pridružit će se predstavnicima Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, a dvije najbolje ideje kvalificirat će se u Veliko europsko finale.

Za više informacija o projektu, uvjetima i načinu prijave, posjetite službenu web stranicu http://www.join-innovationhub.com/.

28.09.2023. 15:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh