Metro-portal.hr

objavljeno 28.09.2023. 15:40:00
INOVACIJE

BASF Innovation Hub 2023. produžuje rok za prijave

BASF Innovation Hub 2023 otvoren je za sve sudionike koji se bave čistom energijom, cirkularnom ekonomijom i strategijom "od polja do stola"

BASF Innovation Hub 2023
BASF Innovation Hub 2023 (Arhiva)

Rok prijave za BASF Innovation Hub 2023 produžen je za 14 dana. Zbog velikog interesa startup zajednice i individualnih inovatora prijave su moguće do 13. listopada (u ponoć). BASF ističe kako ovogodišnja inovativna rješenja obuhvaćaju širok spektar tema: obnovljivi izvori energije u industriji, alternativne metode u prehrambenoj proizvodnji, razvoj otpornih sustava te svakodnevna biorazgradiva i reciklirana rješenja.

Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju, ističe: "Veliko nam je zadovoljstvo upoznati toliko nevjerojatnih ljudi s kojima smo povezani istim ciljevima. Čast nam je surađivati i biti dijelom njihove inovacijske priče te pružiti im stručnu i financijsku podršku", Simon nadodaje kako se posebice raduje pratiti rad prijašnjih sudionika: "Primjerice, hrvatski startup Green Energy Pal, koji je sudjelovao prošle godine, iskoristio je vidljivost kako bi privukao nove korisnike i poboljšao marketinške strategije, što je rezultiralo povećanjem broja korisnika. To je bio vrlo značajan korak za njih same, ali i za daljnji razvoj sustava savjetovanja i poboljšanja energetske učinkovitosti."

BASF Innovation Hub 2023 otvoren je za sve sudionike koji se bave čistom energijom, cirkularnom ekonomijom i strategijom "od polja do stola". Ovi ključni elementi usklađeni su s vizijom kako će Europa do 2050. postati prvi kontinent s klimatskom neutralnošću: "Klimatski neutralna budućnost ključna je tema u našem društvu i svakodnevno radimo na približavanju održivog razvoja. Samo suradnjom institucija, ekonomskih stručnjaka, znanstvenika i društva možemo ostvariti tu viziju. Svjesni smo odgovornosti koju tvrtke poput BASF-a imaju, i naša je želja da ovim projektom pružimo vidljivost i podršku inovativnim idejama za zelenu transformaciju te ih dodatno osnažimo za daljnji razvoj", izjavio je Simon Franko, glavni direktor tvrtke BASF za Hrvatsku, Srbiju i Sloveniju.

BASF Innovation Hub organiziran je za 11 europskih zemalja, uključujući i Hrvatsku. Treću godinu zaredom, startup zajednice i inovatori imaju priliku predstaviti svoja rješenja usmjerena na zelenu i digitalnu transformaciju, objašnjavajući kako će to doprinijeti održivoj budućnosti. U prvoj fazi, sudionici iz Hrvatske pridružit će se predstavnicima Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Mađarske, a dvije najbolje ideje kvalificirat će se u Veliko europsko finale.

Za više informacija o projektu, uvjetima i načinu prijave, posjetite službenu web stranicu http://www.join-innovationhub.com/.

28.09.2023. 15:40:00
http://metro-portal.hr/basf-innovation-hub-2023-produzuje-rok-za-prijave/144019/