« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana
VJEŽBA

Barre trening kao riješenje vaših problema

Kombinacija baleta i pilatesa dat će vam snažne mišiće i fleksibilnost

Intenzivno, ali jako dobro
Intenzivno, ali jako dobro (Arhiva)
Više o

barre trening

Barre trening je tjelovježba nastala kao spoj baleta, joge i pilatesa kojoj je glavni cilj postići pravilno držanje i osnažiti tijelo kroz spore, ali kontrolirane pokrete. Barre trening stvara minimalno opterećenje na zglobove i ligamente pa je izvrstan i za starije osobe. 

Barre trening je vrsta tjelovježbe koja kombinira elemente baleta, pilatesa i joge te, osim što osnažuje tijelo, vrlo je efektan za pravilno držanje i fleksibilnost.

Fokus kod izvođenja vježbi je u kontroliranim i sporim pokretima, a ovaj trening mogu bez problema raditi i mladi i stari.

Što je barre trening?

Ono što odlikuje ovakvu tjelovježbu su pokreti s vrlo malim opterećenjem, kao i spori i mali pokreti koji odlično aktiviraju mišiće cijelog tijela i čine ih elastičnima.

Na taj način dobivate 'vretenaste' mišiće poput balerina. Također, ovo je trening niskog intenziteta koji stvara vrlo malo opterećenja na zglobove i ligamente pa je izvrstan za starije osobe ili osobe koje su nedavno pretrpjele neku vrstu ozljede.

Barre vježbanje se izvodi uz baletnu prečku ili uz stolac ako trening radite kod kuće i za njega koristite težinu vlastitog tijela.

No, ako smatrate da vam je trening bez ikakvog opterećenja prelagan, možete uvesti elastičnu traku, medicinsku loptu (medicinku) ili lakše utege.

Uglavnom, pogledajte i vježbajte!

Barre trening kombinira vježbe iz joge, baleta i pilatesa.

Ovim vježbama postiže se bolje držanje i fleksibilnost, a grade se i čvrsti, vretenasti mišići.

Barre trening idealan je za osobe koje ne vole vježbe visokog intenziteta te za starije i osobe koje su pretrpjele neke ozljede s obzirom na to da ne stvara gotovo nikakav pritisak na zglobove i ligamente.

Također, za izvođenje ovih vježbi kod kuće vam je potrebna samo stolica.

06.03.2024. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh