« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
OBRANA

Barišić se u slučaju Fimi Medije brani šutnjom

"Koristit ću svoje zakonsko pravo i braniti se šutnjom", kazao je Barišić pred sudskim vijećem sutkinje Ivane Čalić

Fotografija vijesti
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Mladen Barišić

,

Fimi media

Unatoč tomu što je priznao USKOK-ovu optužnicu da je novcem državnih poduzeća i institucija izvučenim preko marketinške agencije Fimi media punio HDZ-ov "crni fond", bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić na sudu se odlučio braniti šutnjom, prenosi Hina.

"Koristit ću svoje zakonsko pravo i braniti se šutnjom", kazao je Barišić pred sudskim vijećem sutkinje Ivane Čalić koja ga je, kao prvog od četiri optuženika koji su priznali nedjelo, pozvala da iznese svoju obranu.

Budući da Barišić nije želi svjedočiti na glavnoj raspravi sudsko vijeće odlučilo je pročitati njegove ranije iskaze iz istrage i pregledati snimke ispitivanja u USKOK-u.

Sutkinja Čalić kazala je da će se iskazi čitati odnosno pregledavati kronološki, počevši od snimke Barišićeva prvog svjedočenja u USKOK-u 29. rujna 2010.

Prema dijelovima Barišićevih iskaza iz istrage koji su ranije objavljeni u medijima HDZ-ov rizničar, koji je bio i državni tajnik u Ministarstvu financija te ravnatelj Carinske uprave, je kao pouzdanik bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera čelnike državnih tvrtki upućivao na poslovanje s Fimi medijom. Nakon sklapanja ugovora novac je navodno i osobno u kuferima nosio Sanaderu.

Nakon Barišića suđenje HDZ-u, bivšem predsjedniku te stranke Ivi Sanaderu i nekadašnjim stranačkim dužnosnicima u slučaju "Fimi medija" nastavit će se ispitivanjem ostalih optuženika koji su priznali krivnju.

Uz Barišića to su bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević, vlasnica marketinške agencije "Fimi media" Nevenka Jurak te predstavnica njene tvrtke Marica Ivanković koja na sudu zastupa "Fimi mediju" kao pravnu osobu.

Tvrdnje tužiteljstva da su iz državnih agencija i tvrtki izvukli oko 70 milijuna kuna odbacili su prvooptuženi Sanader, njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček te predstavnik i obrana HDZ-a koji tvrde da je "crni fond" nastao bez znanja stranačkih tijela.

17.04.2012. 12:26:27
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    roberto
    17.04.2012. 13:40
    za ovu aferu oni koji su sudjelovali u njoj neka i odgovaraju...nije u pitanju samo sanader već i cijela ekipa sa jadrankom, milinovićem, karamarkom, a dobro znamo da su oni kandidati za predsjednika hdz-a.....

    takve osobe, ne mogu biti predsjednici, neka se ne pokušavaju izvlačiti iz nečeg što im je neizbježno, neka plate za sve, a hdz neka izabere novog pravog predsjednika i mlade ljude u stranku da se oporavi od ovih zločinačkih sanaderovih korijena
  2. avatar
    maksi
    17.04.2012. 13:42
    Sanader ije bio sam, da je pravde i ostatak vrha stranke bi odgovarao za ove afere..
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh