« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
traži se spas

Pevec se povlači, Baotić novi predsjednik Uprave

Vladimir Šelebaj-Sellier otišao je s mjesta čelnog čovjeka Pevec Grupe nakon četiri dana zbog neslaganja s vlasinkom

Josip Baotić
Josip Baotić (Sandra Simunovic / CROPIX )
Više o

Vladimir Šelebaj-Sellier

,

Pevec Grupa

,

Zdravko Pevec

,

Josip Baotić

Zdravko Pevec, vlasnik Pevec Grupe, predstavio je danas novog predsjednika Uprave Josipa Baotića, vlasnika i direktora savjetodavne tvrtke Intercon.

"Sa današnjim danom povlačim se s mjesta predsjednika Uprave Pevec Grupe i prelazim u Nadzorni odbor", kazao je na konferenciji za novinare Zdravko Pevec.

Pevec je ustvrdio da s Vladimirom Šelebajem-Sellierijem nije potpisao nikakav ugovor te da Šelebaj nije bio predsjednik Uprave Pevec Grupe.

"Ono što mi je predočeno pismeno nije bilo ono o čemu smo razgovarali", kazao je Pevec dodajući i kako je prošlotjedna objava o Šelebaju na čelu Pevec Grupe odaslana dok je on (Pevec) bio na putu.

Šelebaj se sinoć oglasio priopćenjem u kojem je od vlasnika Pevec Grupe zatražio da što prije ispune formalne uvjete i ispoštuju dogovor o njegovu radu kriznog menadžera tvrtke.

Šelebaj je naveo da je usprkos dogovoru sa Zdravkom i Višnjom Pevec "zbog opstrukcije rada i kršenja dogovora s njihove strane spriječen profesionalno obnašati svoj mandat kriznog menadžera", te da mu oni odbijaju potpisati odvjetničku punomoć koja je preduvjet za pregovore i potpisivanje sporazuma s vjerovnicima.

Pevec je danas izvijestio da je jučer potpisao ugovor s novim predsjednikom Uprave Josipom Baotićem, za sutra je najavio sastanak s najvećim vjerovnicima (bankama) na kojem će predstaviti Baotića.

Sam Baotić je istaknuo kako bi najveća šteta bila da tvrtka ode u stečaj, a i on i Pevec odbacuju takvu mogućnost. "Treba učiniti sve da tvrtku spasimo, jer sam procijenio da za to postoje mogućnosti", kazao je Baotić. Najavio je da će biti rezova, ali i da će se nastojati zadržati što više radnika.

Po Baotićevim riječima, nova Uprava će imati tri do pet članova, za sada je poznato da će u njoj biti Danijel Pevec. "Nova Uprava će procijeniti kolika je vrijednost tvrtke i koliki će udio dati strateškim partnerima", kazao je Pevec.

22.10.2009. 17:54:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh