« Biznis
objavljeno prije 6 godina
DEMONSTRACIJA SILE

Banke odbijaju nagodbe u slučaju Franak

Prošlo je više od mjesec dana od pravomoćne presude Visokoga trgovačkog suda u slučaju Franak prema kojoj je utvrđena ništetnost promjenljive kamatne stope

Dužničko se ropstvo nastavlja
Dužničko se ropstvo nastavlja (Arhiva)
Više o

banke

,

udruga Franak

,

slučaj Franak

,

nagodbe

Slučaj Franak završio je presudom Visokog trgovačkog suda koja je utvrdila ništetnost promjenjive kamatne stope, a iako je tom presudom dužnicima otvorena mogućnost nagodbe s bankom, do sada od nje nemaju nikakve koristi. 

Udruzi Franak nakon presude se javilo gotovo 4000 dužnika, no niti jedna nagodba nije ostvarena jer su ih banke sve odbile.

Banke su tako zasad moćnije od pravomoćne presude, a njome je počeo teći zastarni rok od pet godina. Zaduženi građani nadaju se da će Vlada stati iza njih, kao što je to učinila mađarska iza svojih. U protivnom dužnicima preostaje privatna tužba protiv banke.

I dok se čeka revizija pravomoćne presude na Vrhovnom sudu, mnogi se pitaju hoće li tisuće tužbi građana zatrpati sudove. Ili će u strahu od dugotrajnih i skupih parnica dužnici odustati te kao i uvijek do sada jedini platiti promjene tečaja, kamata i sve druge rizike koji se pojave u poslovanju banaka?

26.08.2014. 13:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh