« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
HMM

Bandiću odbijena jamčevina i ostaje u zatvoru

Bandić ostaje jedini u istražnom zatvoru jer je za osam njegovih suoptuženika prihvaćena jamčevina i moći će se boriti sa slobode

Bandiću ostale samo molitve
Bandiću ostale samo molitve (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

jamčevina

,

istražni zatvor

,

Afera Agram

,

odbijena jamčevina

Milan Bandić ostaje u istražnom zatvoru jer mu je odbijena jamčevina koju je ponudio - hipoteku na nekretninu u vrijednosti od 5.5 milijuna kuna.

Bandić tako ostaje jedini u istražnom zatvoru jer je za osam njegovih suoptuženika prihvaćena jamčevina i moći će se boriti sa slobode. Tako je Slobodan Ljubičić ponudio jamčevinu od 2,4 milijuna kuna u gotovini, a Branko Mihaljević 4,5 milijuna nekretninama.

Svi ostali ponudili su gotovinu - Ivan Tolić 500.000 kuna, Miljenko Benko 100.000 kuna, Vidoje Bulum 150.000 kuna, Željko Horvat 100.000 kuna, Zdenko Antunović 100.000 kuna i Filip Čulo 100.000 kuna. 

Doznaje se da je Bandić tražio da se njega ispita zadnjeg, a USKOK je najavio žalbe na sve ostale odluke o puštanju na slobodu.

Logika je prilično jasna - u dosadašnjim sličnim slučajevima uvjet za izlazak iz istražnog zatvora bio je ostavka, jer u suprotnom osumnjičenik ima mogućnost ponavljanja kaznenog djela koje mu se stavlja na teret i utjecaja na svjedoke.

Krešimir Krsnik, uz Marijana Hanžekovića odvjetnik koji brani Bandića do sada je izjavljivao da o jamčevini ne razmišljaju, no ipak su pokušali s 5.5 milijuna kuna odobrovoljiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Zanimljivo je da se radi o nekretnini koja nije u vlasništvu pritvorenog gradonačelnika, pa je nova misija medija - pronaći tko je to htio jamčiti za Milana?

03.11.2014. 17:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh