« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
ZELENO SVJETLO

Bandića podupiru Tuđman i braniteljske udruge

Tuđman smatra da Bandić ima pozitivno stajalište prema suverenoj Hrvatskoj proistekloj iz Domovinskog rata, te da se ne poziva na kontinuitet Mesićeve politike

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Danijel Soldo/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Miroslav Tuđman

,

potpora

Tuđman u priopćenju ocjenjuje da Bandić, osim socijalne osjetljivosti, izražava bliskost kršćanskim vrijednostima, no smatra da je teško procijeniti kako će se Bandićeve riječi pretvarati u djela.

Nasuprot tomu, predsjednički kandidat Ivo Josipović, uz ostalo, u svojim nastupima Mesića i njegovo desetgodišnje predsjednikovanje ocjenjuje peticom, najvažnijim Mesićevim potezom smatra smjenu i progon hrvatskih generala te zagovara tezu da je Mesić "demokratizirao Hrvatsku" i da demokracija počinje 3. siječnja 2000.

"Kako Hrvatska nakon deset godina nema strateške partnere u svijetu, a ni u Europi, kako se podanički odnosi prema tužiteljstvu u Haagu (a to je osudio i Haaški sud), jasno je da su takva stajališta nastavak služinskog odnosa prema EU, a napose prema haaškom tužiteljstvu", smatra, uz ostalo, Miroslav Tuđman.

Milana Bandića danas je poduprla i Zelena stranka te Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991. za Zagreb i Zagrebačku županiju, Zajednica udruga HVIDR-a grada Zagreba, Zbor braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rada grada Zagreba, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a grada Zagreba, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, Brodsko-posavska udruga "Prvi hrvatski redarstvenik", šibenska i osječka HVIDR-a te više osječko-baranjskih braniteljskih udruga. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 12:45:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh