« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Gradonačelnik na putu

Bandić u posjetu Opatiji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odazvao se na poziv opatijskog gradonačelnika, SDP-ovca Ive Dujmića

(Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

Ivo Dujmić

Dvojica gradonačelnika razgovarala su o unaprjeđivanju svojih gradova, a zagrebački gradonačelnik sa 9-godišnjim iskustvom upravljanja hrvatskom metropolom imao niz korisnih savjeta za opatijskog kolegu koji je izabran prije dva mjeseca.

S obzirom na to da su Zagreb i Opatija još za mandata Amira Muzura potpisali povelju o prijateljstvu, Bandić ističe da su suradnja i pomoć njihova obveza.

U tom smislu, zagrebački gradonačelnik najavio je da će u Opatiju poslati direktora Zrinjevca zajedno s najboljim arhitektom Draganom Kišem kako bi pomogli osmisliti i urediti tamošnje parkove.

Na novinarsko pitanje je li Dujmiću pripomogao i pokojim političkim savjetom, Bandić je pomalo razljućeno odgovorio kako on nije političar već sluga grada Zagreba.

- Razgovarali smo o tome kako unaprijediti grad, a ne o politici. Šesnaest sati dnevno orat' na dobrobit građana, to je jedini ispravni put - komentirao je u Milan Bandić, dodajući da je on lijep i pametan, ali da ima puno ljepših i pametnijih od njega. Međutim, oni nisu dobili izbore za gradonačelnika.

Na pitanje zašto se, s obzirom da na to ima pravo, ne odmara u Vili Zagreb u Mošćeničkoj Dragi koja je u vlasništvu Grada Zagreba, Bandić je odgovorio da je u 9 i pol godina u Vili Zagreb proveo 12 sati, i to u pet navrata po dva i pol sata, dodajući da je tamo boravio jedino na sastancima s predstavnicima drugih gradova i država.

- Odmarat ću se kad budem u penziji. A to će biti nikad - našalio se zagrebački gradonačelnik koji je u Opatiji razgledao kip Miroslava Krleže, poklon Zagreba "Staroj dami", kao i izložbu Murtića i Džamonje u paviljonu Juraj Šporer

01.09.2009. 17:00:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh