« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Gazda je odlučio

Bandić se i dalje zalaže za garažu ispod HNK

Nema te studije koja bi gradonačelniku dokazala da je garaža ispod kazališta rizičan i nepotreban pothvat

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadic / CROPIX )
Više o

Milan Bandić

,

dinamov stadion

,

podzemna garaža

,

garaža HNK

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podupro je danas gradnju podzemne garaže ispod HNK odgovarajući na aktualnom satu na pitanje zastupnice HDZ-a Margarete Mađerić o tome zašto grad Zagreb ide u projekt vrijedan 250 milijuna kuna u nezavidnoj gospodarskoj situaciji.

"Takav projekt u ovoj situaciji sigurno nije prioritet", rekla je Mađerić, a gradonačelnik Bandić je istaknuo kako mu je žao što se istražni radovi ne obavljaju i ispod srednjoškolskog igrališta iza Muzeja Mimare.

Pročelnik Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Silvije Novak potvrdio je da je taj zavod dao suglasnost za preliminarna istraživanja ispod HNK za gradnju podzemne garaže i proširenje kazališta ispod zemlje s još jednom dvoranom i drugim sadržajima.

Gradonačelnik ne zna što bi sa stadionom

Mario Zubović iz HDZ-a predložio je da o stadionu o Maksimiru odlučuje Gradska skupština, pri čemu je dodao da će referendum o tom propasti jer na njega neće izići više od 51 posto građana pa će, kako je rekao, uzalud biti potrošeno četiri milijuna kuna.

Bandić je ponovio da je u maksimirski stadion do 2000. uloženo 460 milijuna kuna, a do 2009. još 150 milijuna.

"Tu bi trebalo uložiti još dosta novca, a i izgradnja stadiona na Kajzerici koštala bi 260 milijuna eura i zato nemam mandat o tome odlučivati. Pomozite mi da to riješim jer - novca nemamo, sadašnju situaciju ne možemo više tolerirati, a problem treba riješiti", rekao je Bandić.

Zubović mu je rekao da za takvu odluku očito nema dovoljno hrabrosti i poručio da je prepusti Gradskoj skupštini, na što mu je Bandić odgovorio kako to nije pitanje hrabrosti nego političke pameti.

"Pitanje je lokacije, a ne novca", dodao je Bandić navodeći kako će za rješavanje tog pitanja biti potrebna koncesija, o čemu će u konačnici i odlučivati Gradska skupština.

O poslovanju Holdinga se šuti

Na pitanje Gorana Kutlića (SDP) da dogradonačelnik Ivo Jelušić objasni stanje u Zagrebačkom holdingu, Bandić mu je odgovorio da će se zastupnik morati zadovoljiti odgovorom gradonačelnika.

"U Zagrebu se zna tko zastupa grad i Holding", rekao je Bandić i dodao kako je u medijima često čuo izjave najbližih suradnika koji s njim nisu uskladili stajalište. Ipak, dodao je, suradnja grada i Holdinga sve je bolja, a odnosi su korektni.

"U Holdingu se sve obveze ispunjavaju na vrijeme, a kvaliteta usluga je bolja nego lani", dodao je Bandić.

Novac Zagrepčana troši se na kampanju

Nije uspio izbjeći ni pitanje o kandidaturi za predsjednika Republike Hrvatske te je odgovorio kako je na kraju najbolje da je čovjek zdrav.

Bandić je rekao kako to hoće li se kandidirati više ne ovisi o njemu, pri čemu je dodao da će posao gradonačelnika i dalje obavljati sigurno korektno i odgovorno te da nikamo "neće pobjeći jer grad treba funkcionirati".

"Da nisam zdrav, već jutros bih pukao od tuge i žalosti, a još uvijek sam na nogama", rekao je Bandić misleći pritom vjerojatno na jutrošnji prijedlog Kluba SDP-a da se rebalans i referendum izostave iz skupštinske rasprave.

Jasen Mesić (HDZ) pitao je Bandića koliko je do sada potrošio na putovanja i donacije, a on mu je odgovorio da "ide tamo kamo ga pozovu, te osim auta i goriva ne potroši ni lipe". "U autu pojedem sendvič kojeg si sam napravim, jer ne volim jesti svašta", rekao je Bandić, dodajući kako će ga pismeno izvijestiti o donacijama. (hina/metro-portal)

29.10.2009. 13:33:36
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh