« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
važna obaveza

Zagreb postao grad mira

Glavni grad Hrvatske u Sarajevu je primljen u Međunarodnu asocijaciju gradova nositelja poruke mira

(Wikipedia)
Više o

Milan Bandić

,

Grad Zagreb

,

poruka mira

,

IAPMC

,

Alija Behmen

Grad Zagreb primljen je u srijedu u punopravno članstvo Međunarodne asocijacije gradova nositelja poruke mira (IAPMC) na redovitoj skupštini te organizacije u Sarajevu.

U radu skupa, osim predstavnika 24 grada iz 18 država, sudjelovao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je tom prigodom kazao kako je članstvo u toj zajednici obveza koju će Zagreb shvatiti krajnje ozbiljno.

"Mi znamo koliko je mir važan i što znači", kazao je Bandić, istaknuvši kako je hrvatski glavni grad istinska multietnička sredina mira i snošljivosti u kojoj svi imaju podjednaka prava i zaštićen identitet.

"Sebe vidimo kao lidere u regiji koji će i drugima, pa i onima s kojima smo donedavno bili u ratu, pomoći na putu ka euroatlantskim integracijama", kazao je Bandić.

Zagreb je u punopravno članstvo IAPMC primljen na prijedlog Sarajeva, zajedno s Barcelonom, Ciudad Mexicom, Friedrichshafenom i Kumanovom.

Sarajevski gradonačelnik Alija Behmen u svom je pozdravnom govoru kazao kako je u najvećem dijelu svijeta očuvanje mira tek akademsko pitanje, no na Balkanu je mir još ranjiv i talac je neodgovornih političara.

"Vaša nazočnost ovdje i danas stoga nije samo prilika da cijelom svijetu pošaljemo poruku o svetosti mira, nego da ga još učvrstimo", kazao je sarajevski gradonačelnik svojim kolegama iz 18 država. (hina/metro-portal)

28.10.2009. 19:32:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh