« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci
ODLUKA

Bandić: Roditelji koji su preplatili vrtiće neće dobiti povrat novca

"Molim vas, zaboravite prošlu godinu. Nova godina je nova godina, u novi razred u novima cipelama - 300 kuna će plaćati svi", poručio je Bandić

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

dječji vrtići

,

cijena vrtića

Roditelji koji su platili vrtić po višoj cijeni neće dobiti povrat novca, rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, prenosi Hina.

Bandić je rekao da je povrat novca "prvo nemoguć, a drugo - to ne dolazi u obzir jer je to druga proračunska godina".

"Molim vas, zaboravite prošlu godinu. Nova godina je nova godina, u novi razred u novima cipelama - 300 kuna će plaćati svi", poručio je Bandić odgovarajući na novinarski upit hoće li roditeljima, koji vrtiće i jaslice nisu plaćali po punoj cijeni koju je on odredio, nego su ih plaćali po prijedlogu gradske skupštine (200 kuna za jaslice i 400 za vrtiće), to i dalje voditi kao dug.

Rekao je da je grad subvencionirao 46 posto roditelja koji nisu plaćali ništa i sada će oni plaćati 300 kuna te grad neće od njih potraživati novac, ali ni vraćati onima koji su plaćali više jer će sad plaćati upola manje. Dodao je kako je načelo te pravičnosti barem na tom dijelu sačuvan za iduću godinu.

Istaknuo je, uz ostalo, i kako će također od Nove godine ako gradska skupština prihvati proračun za 2012., roditelji djece u vjerskim i privatnim vrtićima imati jednaku subvenciju, što je velik pomak u usporedbi sa starim modelom.

Istaknuo je da je "nesretan kao čovjek što je morao odustati od načela socijalne pravednosti i solidarnosti na temelju dohodovnog principa". Rekao je da je u tome presudilo to što nije naišao na razumijevanje gradske skupštine, što je to opstruirano na svim razinama od medija do civilnih udruga i što se još jednom obistinilo da "mikrofon ne može blizu onima koji imaju najmanje".

"Ono što slijedi na državnoj razini, a to je smanjivanje plaća, socijalnih davanja, vidjet ćete kako ćemo morati uvesti mehanizme solidarnosti i socijalne pravde. To će se brzo dogoditi pa ćete se sjetiti što je Bandić govorio, a to je da sam bio u pravu i ne prvi put", rekao je.

14.12.2011. 18:15:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh