« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
DOGOVOR

Bandić otvara istarsku ambasadu u Zagrebu

U svojoj ne-predsjedničkoj turneji Hrvatskom Bandić je drugi puta u tri dana zavšio u Istri

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Šebelić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Bandić Istra

,

Bandić Jakovčić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je zajedno s istarskim županom Ivanom Jakovčićem posjetio porečko-pulskog biskupa mons. Ivana Milovana, a tijekom susreta biskupa Milovana upoznali su s idejom da se, uz Klub studenata Istre "Mate Balota", koji djeluje u Zagrebu još od 1928., u Zagrebu otvori i ured Istarske županije, priopćeno je večeras iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika .

Time bi se uspostavila uža suradnja Grada Zagreba i Istre, navodi se u priopćenju.

Također gradonačelnik Bandić predložio je da se u Istri na neki način oda počast znamenitom Istraninu, kojega bi predložili domaćini, a koji je svojim životom i radom zadužio Zagreb i Istru, čime bi se demonstrirala povezanost metropole s ostalim krajevima Republike Hrvatske.

Biskup mons. Ivan Milovan zahvalio je gradonačelniku Bandiću i županu Jakovčiću na uloženom trudu i inicijativama za zbližavanje Istre i Grada Zagreba.

Prilikom susreta gradonačelnik Bandić darovao je biskupu Ivanu Milovanu zlatnik Majke Božje od Kamenitih vrata - zaštitnice grada Zagreba, a mons. Milovan gradonačelniku i županu darovao je knjigu autora Stipana Trogrlića "Odnosi Katoličke crkve u Istri s Jugoslavenskim državnim vlastima 1945.-1954.". (Hina/Metro)

20.09.2009. 22:26:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh