« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
gradska bolnica

Bandić darivao prve zagrebačke bebe

Bandić posjetio prvo dijete rođeno u KBC Sveti Duh

Fran i njegova mama
Fran i njegova mama (Boris Kovačev, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

prva beba u 2009.

,

KBC Sveti Duh

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je prvo dijete rođeno u Novoj godini u rodilištu KBC Sveti Duh, a zatim još dvoje djece rođene u tom rodilištu te njihovim majkama darovao cvijeće i voće.

U rodilištu KBC Sveti Duh prva je u Novoj godini, u 4,25 sati, rodila sina Frana, teškog 3800 grama i dugačkog 52 centimetara, Natalija Višek iz Zagreba.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da se rođenjem troje djece u KBC Sveti Duh nastavlja pozitivan trend rađanja djece. U toj je bolnici 2008. rođeno 3300 djece, 150 više nego 2007., što je više od osam posto novorođene djece u Hrvatskoj.

Bandić je istaknuo da je u Zagrebu, za razliku od drugih dijelova Hrvatske, pozitivan trend prirasta stanovništva, te da je rođeno 750 više djece nego 2007. Podsjetio je da grad Zagreb za prvo rođeno dijete daje jednokratnu pomoć 3000 kuna, za drugo dijete 6000 kuna, a za treće 9000 kuna do djetetove navršene šeste godine.

Dodao je da ga veseli što se trend porasta rođenih u odnosu prema broju umrlih očituje u KBC Sveti Duh, čije je rodilište po standardima UNICEF-a i nosi naziv "Prijatelj djeteta".

Ravnatelj KBC Sveti Duh Mladen Bušić rekao je da je rodilište u toj bolnici jedino u Zagrebu koje nosi naziv "Prijatelj djeteta" i po broju porođaja treće u Hrvatskoj. Izrazio je želju da to postanu i druga zagrebačka rodilišta te podsjetio da je u rodilištima koja nose naziv "Prijatelj djeteta" dojenčad 24 sata s majkom i da kontakt majka-dijete počinje odmah nakon porođaja.

Pri izlasku iz bolnice gradonačelnik Bandić nakratko je u šali "zamijenio" baku koja prodaje cvijeće, a tog trenutka ondje nije bila, te je za 20 kuna prodao buketić poslije darovan njegovoj glasnogovornici Ivi Miji Erak. (hina/metro-portal)

02.01.2009. 09:26:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh