« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
IZBORI 2011.

Bandić demantirao glasine i najavio samostalni izlazak na izbore

Zagrebački je gradonačelnik ustvrdio da je 95 posto izbornih programa "na istu šprancu", ali da nitko od političara prije izbora ne želi reći pravu istinu, no da će on to učiniti

Fotografija vijesti
Više o

Milan Bandić

,

parlamentarni izbori

,

izbori 2011.

Aktualni zagrebački gradonačelnik objavio je danas kako će na predstojeće parlamentarne izbore izaći kao nezavisni kandidat, čime je stao na kraj nagađanjima da bi mogao koalirati s HDZ-om ili HSS-om, javlja Hina.

Bandić će biti nositelj u prvoj izbornoj jedinici, u drugoj izbornoj jedinici nositeljica liste je Jelena Pavičić Vukičević, u šestoj Slavko Kojić, a u sedmoj Miodrag Demo.

Na pitanje zašto na izbore ne ide u 11. izbornoj jedinici, za dijasporu, gdje je na prošlim predsjedničkim izborima osvojio velik broj glasova, Bandić je rekao da dobro zna politiku u BiH i da mu je važnije od jednog ili dva zastupnika u Saboru da se ondje stvori koncenzus oko najboljih političkih ljudi kako bi se sačuvala opstojnost Hrvata u BiH.

Upitan hoće li odustati od mjesta u Saboru ako bude izabran, rekao je da se ni ovaj put nije kandidirao "zbog fotelje" i dodao da bi sutra mogao u mirovinu jer je već triput biran u Sabor, ali da to ne želi.

Bandić je ustvrdio da će za kampanju utrošiti oko dva milijuna kuna te demantirao da je svoju poziciju zagrebačkog gradonačelnika iskoristio kako bi dobio najbolja mjesta za plakatiranje.

Ustvrdio je da je 95 posto izbornih programa "na istu šprancu", ali da nitko od političara prije izbora ne želi reći pravu istinu, no da će on, kao čovjek iza kojega je već 10-ak izbora - parlamentarnih i lokalnih te predsjednički, to učiniti jer netko mora reći da hrvatsko društvo čekaju bolni rezovi.

12.11.2011. 16:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh