« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
UPOZORENJE

Ban Ki-moon zahtijeva da se Sirija odrekne kemijskog oružja

Zahtijevam...da sirijske vlasti kategorički izjave da neće upotrijebiti kemijsko ili drugo oružje masovnog uništavanja pod bilo kojim okolnostima

Ban Ki-moon protiv kemijskog oružja
Ban Ki-moon protiv kemijskog oružja (Arhiva)
Više o

Ban Ki-moon

,

Sirija

,

kemijsko oružje

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon rekao je u petak kako je duboko zabrinut izvješćima o mogućoj uporabi kemijskg oružja od strane Sirije i zatražio je da njezina vlada izjavi da ih neće upotrijebiti "pod bilo kojim okolnostima".

"Duboko sam zabrinut izvješćima o mogućoj uporabi kemijskog oružja", rekao je novinarima navodeći jedno izvješće u kojem je Sirija rekla da će upotrijebiti takvo oružje ako bi je napale strane sile.

"Zahtijevam...da sirijske vlasti kategorički izjave da neće upotrijebiti kemijsko ili drugo oružje masovnog uništavanja pod bilo kojim okolnostima", dodao je govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare u Londonu s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom.

I Hague i Ban su izrazili duboku zabrinutost jačanjem nasilja u sirjskom gradu Aleppu na kojega napadaju vladine snage.

"Želio bih da znaju u Assadovu režimu da što više čine ovakve stvari to ćemo mi više jačati praktičnu potporu koju dajemo oporbenim pokretima u Siriji", rekao je Hague govoreći o sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu.

27.07.2012. 21:59:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh