« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
UN

Ban Ki-moon pokušava ugovoriti primirje

Iako je funkcija glavnog tajnika odavno degradirana, Ban Ki-moon pokušava zaustaviti rat u pojasu Gaze

Hoće li Ban Ki-moon napokon zaraditi plaću
Hoće li Ban Ki-moon napokon zaraditi plaću (Arhiva)
Više o

Egipat

,

Ban Ki-moon

,

pojas Gaze

,

mirovni plan

,

posredovanje

Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Ban Ki-moon doputovao je u ponedjeljak u Kairo kako bi pružio potporu egipatskim naporima za postizanje primirja između Izraela i palestinskog pokreta Hamasa u Gazi.

Ban koji je stigao u posjet Kairu u okviru regionalne turneje treba se u ponedjeljak navečer sastati s egipatskim ministrom vanjskih poslova Mohammedom Kamelom Amrom, a u utorak s glavnim tajnikom Arapske lige Nabilom al-Arabijem.

U utorak ili u srijedu treba posjetiti Jeruzalem, rekli su UN-ovi diplomati. Njegov je glasnogovornik dodao da se ovog tjedna, ne rekavši točno kada, treba sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom kako bi ih potaknuo na postizanje primirja.

"Glavni tajnik želi pružiti diplomatsku potporu velikim naporima" uloženim radi postizanja primirja, rekao je u telefonskom razgovoru glasnogovornik Martin Nesirky, neposredno prije dolaska Ban Ki-moona u Egipat.

Više od sto Palestinaca poginulo je u šestodnevnoj izraelskoj operaciji na Pojas Gaze, po informacijama palestinske hitne medicinske službe a palestinskom raketiranju izraelskog područja iz palestinske enklave poginula su tri Izraelca.

20.11.2012. 03:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh